Reddingsactie KNRM-station Urk tijdens storm Eunice

Reddingsactie KNRM-station Urk tijdens storm Eunice

19 februari 2022

Reddingsactie KNRM-station Urk tijdens storm Eunice

18 januari 2022

Tijdens een oefening op het IJsselmeer in storm Eunice kreeg KNRM Urk een hulpvraag binnen via de kustwacht. Reddingboot Kapiteins Hazewinkel heeft koers gezet richting Lelystad. Een barre tocht door windkracht 9 met windvlagen tot 140 kilometer per uur.

In Lelystad bleek een schip (bijna)te zijn losgeslagen van de kade. Het schip zat nog met een enkel touwtje vast aan de wal, waardoor de bemanning aan boord in een benarde positie was gekomen.  De bemanning van de KNRM Urk heeft het schip met veel moeite kunnen zekeren.  Met ondersteuning van de inmiddels gealarmeerde brandweer zijn de vijf opvarenden van het schip geëvacueerd en elders ondergebracht.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na de geslaagde reddingsactie kon de bemanning zich opmaken voor een barre tocht retour naar het veilige station Urk. Zonder ongelukken kon de reddingboot weer worden afgemeerd en kon iedereen weer veilig naar het thuisfront.

Dankbaar dat iedereen is gered en de vrijwilligers weer veilig thuis mochten komen.  

De volgende ochtend kreeg KNRM station Urk te horen dat het schip in de loop van de nacht is gezonken.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij