Koninklijke onderscheiding voor oud-schipper (Dirk Korf) KNRM-Urk

Koninklijke onderscheiding voor oud-schipper (Dirk Korf) KNRM-Urk

6 oktober 2021

5 oktober 2021

In oktober 2020 nam KNRM reddingboot-schipper Dirk Korf na 32 jaar afscheid van het  KNRM-station Urk.

De bedoeling was destijds om tijdens een jaarlijkse bemanningsavond afscheid te nemen van de oud-schipper en hem een koninklijke onderscheiding op te spelden maar door corona werd dit iedere keer maar uitgesteld.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Afgelopen dinsdag, 5 oktober, was het zover. De oud-schipper werd onverwachts opgehaald van huis en op bijzondere wijze naar het boothuis gereden waar familie en bemanning als verrassing bijeen waren gekomen en kon alsnog door de burgemeester van den Bos, tevens voorzitter KNRM-Urk, de onderscheiding opgespeld worden.

In de periode die Dirk Korf als vrijwilliger bij de KNRM actief was zijn er veel zaken veranderd. Zo groeide het aantal acties van gemiddeld 24 per jaar naar meer dan 60 per jaar. Ook de benodigde bemanningsleden verdubbelde in die periode. Oud-schipper stond aan de verandering dat alle bemanningsleden getraind werden om met beide reddingboten te kunnen varen zodat iedereen breed inzetbaar was.

Kortom in de periode van Dirk Korf is er veel veranderd en die veranderingen worden tot op de dag van vandaag voortgezet.

Dirk Korf is betrokken geweest bij 908 acties, waarbij 1.435 mensen en 25 dieren werden gered of veilig aan wal werden geholpen.

Op de foto:

burgemeester van den Bos tevens voorzitter KNRM spelt oud-schipper Dirk Korf onderscheiding op

Dirk Korf / Vrouw (Margreet) van Dirk Korf / Burgemeester van den Bos

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij