Skip to main content

KNRM rukt uit voor brand in machinekamer binnenvaartschip

Datum: donderdag 26 augustus 2021 | Sectie: Urk

Donderdag, 26 augustus, om 11:42 uur kreeg de KNRM de melding van een vaartuig brand/ explosie aan boord. Er was brand in de machinekamer van een binnenvaartschip geconstateerd en aan boord waren 4 personen waaronder een vrouw en baby. De KNRM Urk heeft de brandweer Urk overgezet en de aanwezigen personen in veiligheid gebracht door deze over te zetten op de passerende Urkerboot "De Zuiderzee" (veerdienst Urk-Enkhuizen). De brandweer Urk heeft de brand weten te blussen en het schip is later op de dag naar de haven van Urk gesleept. Ook de KNRM Lelystad en brandweer Lelystad waren opgeroepen ter assistentie.

De KNRM Urk is blij dat de actie zo is verlopen en dat iedereen veilig weer aan wal is. De KNRM bedankt de bemanning Urkerboot voor hun medewerking.

Op de foto bemanningslid die zich ontfermt over de baby

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.