Skip to main content

Dubbele inzet voor KNRM De Koog-Oudeschild

Datum: vrijdag 05 augustus 2022 | Sectie: De Koog - Texel

Vrijdagmiddag gaat om 15.25 uur het alarm voor de bemanning van reddingboot Cornelis Dito voor een vaartuig in problemen.

In het Scheurrrak is een Nederlands huurjacht in de problemen gekomen. De motor is oververhit geraakt en er is rook ontstaan. Het Duitse gezin aan boord, bestaande uit 2 volwassenen en drie kinderen, stond al klaar met de brandblusser. Er is lichte paniek ontstaan aan boord en de kinderen zijn zeeziek geworden.

Als de Cornelis Dito na een lange vaartocht arriveert wordt het jachtje onderzocht en nadat er geen gevaar geconstateerd wordt neemt de bemanning het jacht op sleeptouw. Het was onderweg van de haven van Oudeschild naar Terschelling maar besloten wordt het vaartuig terug te slepen naar de haven van Oudeschild.

Terwijl de reddingboot de lange sleeptocht naar Texel begint, gaat om 17.50 uur het alarm voor het kusthulpverleningsvoertuig. Gelukkig is er nog genoeg bemanning over voor deze inzet. Er wordt assistentie gevraagd bij een ambulance inzet in het bos. Daar is een man met zijn zoontje verdwaald nadat hij met de mountainbike ten val is gekomen.

De man heeft de politie gebeld omdat hij zich na zijn val niet kan herinneren waar hij is. Na ruim een half uur met de politie te hebben gesproken vindt hij de weg terug. Bij aankomst treffen we de rapid responder, aangezien de twee Texelse ambulances op dat moment beide al ingezet zijn en dus niet beschikbaar. De man en zijn zoontje zijn gelukkig terecht en worden onderzocht door de ambulancedienst. De vrouw van het gezin is inmiddels ook aanwezig.

Voor de zekerheid moet de man zich in het ziekenhuis wel laten controleren. Wij brengen het gezin onder de begeleiding van de rapid responder naar hun vakantieadres waarna het gezin op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis zal gaan.

Tegen de klok van 19.00 is het KHV terug op het station. En ook de Cornelis Dito is na een lange sleep van bijna 11 mijl en een inzet van 3,5 uur rond 19.00 weer in het boothuis.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.