Inzet voor onwel wording in natuurgebied de Slufter

7 augustus 2022
Texel De Koog

Zondag om 18:04 uur wordt de bemanning van KNRM Texel De Koog gealarmeerd voor een onwelwording in de Slufter.

Het zou gaan om een jongeman die zich samen met zijn moeder op het strand bij de Slufter bevindt. De Slufter is een getijdengebied waar een geul doorheen stroomt en het kusthulpverleningsvoertuig niet doorheen kan. Bij het contact met de alarmcentrale proberen we duidelijk te krijgen aan welke kant van de geul de mensen zich bevinden. Een verkeerde inschatting kan leiden tot een grote omweg over de noordkant van Texel.

Het is op het randje, maar het gaat om de zuidkant. Goed nieuws want daardoor kunnen we direct bij De Koog het strand op. Omdat, net als bij onze inzet een dag ervoor, beide ambulances bezet zijn wachten we op de Rapid Responder. Deze is helemaal bij Paal 28 op het noordelijkste puntje van het eiland. Deze moet dus eerst naar De Koog rijden en dan duurt wachten lang.

Als deze arriveert nemen we de ambuanceverpleekundige aan boord en komen even later aan bij het gezin. Na controle gaat het gelukkig al een stuk beter en de jongeman wordt aangeraden goed te drinken en te eten. Voor de zekerheid brengen we beiden terug naar hun vertrekpunt zodat extra beweging beperkt wordt.