Skip to main content

Distress Call tijdens heli oefening KNRM Ouddeschild

Datum: donderdag 09 juni 2022 | Sectie: De Koog - Texel

Donderdagavond 9 juni kreeg de bemanning van reddingboot Cornelis Dito via de marifoon een zogeheten Distress Call.

Toevallig was de reddingboot tijdens de wekelijkse oefenavond al op de Waddenzee en zat midden in een oefening met de SAR-helikopter. Na contact met de Kustwacht bleek het te gaan om een jacht dat ter hoogte van de Balg vastgelopen was.

De twee bemanningleden die al omhoog gehesen waren en in de helikopter zaten, werden direct weer neergelaten en de oefening werd afgebroken. Met de complete bemanning weer aan boord werd koers gezet richting de Balg alwaar een zeiljacht met twee personen aan boord aan de grond was gelopen. De Cornelis Dito heeft het jacht daarna van de droogte gesleept en het kon zijn weg vervolgen naar de bestemming Oudeschild.

Reddingboot Zalm, die tegelijkertijd de melding ontving en op de Noordzee aan het oefenen was hoefde niet te assisteren.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.