Viskotter aan de grond bij Ouddorp

29 oktober 2019

Dinsdag 29 oktober 2019 is de viskotter WR181 aan de grond gelopen op het strand van Ouddorp. Omstreeks half 8 in de ochtend is daarvoor dan ook de bemanning van reddingboot Antoinette opgeroepen door het Kustwachtcentrum (KWC) om ter plaatse te gaan.

Vervolgens is er een sleepverbinding gemaakt en een poging gedaan om de kotter vlot te trekken. Daar het precies laag water was, was dit nog niet mogelijk en werd besloten om een moment richting ‘hoog water’ af te wachten.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Omstreeks 11 uur gaf de schipper van de kotter echter via het KWC aan dat het schip door de toenemende zwel toch wel flink lag te bonken op de grond en er water aan boord sloeg.

Opnieuw is de Antoinette ter plaatse gegaan en heeft een sleepverbinding gemaakt. Na een tijdje eraan getrokken te hebben kwam het schip eindelijk los en kon deze meegnomen worden naar de haven van Stellendam.

Daar werd een duiker ingezet om de schroef vrij te maken van het visnet dat daarin was gekomen. De Antoinette meerde na15 uur in de middag weer af bij het station waar vervolgens aan de lunch begonnen kon worden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij