Skip to main content

Viskotter aan de grond bij Ouddorp

Datum: dinsdag 29 oktober 2019 | Sectie: Stellendam

Dinsdag 29 oktober 2019 is de viskotter WR181 aan de grond gelopen op het strand van Ouddorp. Omstreeks half 8 in de ochtend is daarvoor dan ook de bemanning van reddingboot Antoinette opgeroepen door het Kustwachtcentrum (KWC) om ter plaatse te gaan.

Vervolgens is er een sleepverbinding gemaakt en een poging gedaan om de kotter vlot te trekken. Daar het precies laag water was, was dit nog niet mogelijk en werd besloten om een moment richting ‘hoog water’ af te wachten.

Omstreeks 11 uur gaf de schipper van de kotter echter via het KWC aan dat het schip door de toenemende zwel toch wel flink lag te bonken op de grond en er water aan boord sloeg.

Opnieuw is de Antoinette ter plaatse gegaan en heeft een sleepverbinding gemaakt. Na een tijdje eraan getrokken te hebben kwam het schip eindelijk los en kon deze meegnomen worden naar de haven van Stellendam.

Daar werd een duiker ingezet om de schroef vrij te maken van het visnet dat daarin was gekomen. De Antoinette meerde na15 uur in de middag weer af bij het station waar vervolgens aan de lunch begonnen kon worden.

Stellendam

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.