Zeiljacht maakt water

16 juli 2019

Dinsdag 16 juli rond 11.15 werd reddingboot Antoinette gevraagd om naar een zeiljacht te gaan dat water maakte.

Het zeiljacht met één persoon aan boord en onderweg van IJmuiden naar Stellendam (en haven van Zuidland) begon nabij het strand van Ouddorp water te maken. Eerst leek het mee te vallen zo luidde de melding, maar net voordat de Antoinette ter plaatse was begon het stevig door te lekken. Dit alles in samenwerking met het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Meteen zijn twee man aan boord gegaan met de mobiele dieselpomp. In de kajuit stond al behoorlijk wat water en er moest ook reeds drijvende objecten opgeruimd worden om zo de zuigslang goed te kunnen plaatsen. Ook werd er meteen een sleepverbinding gemaakt tussen de Antoinette en het zeiljacht.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Al pompende is het zeiljacht naar Stellendam gesleept, geschut door de sluis en onder de havenkraan gelegd in de jachthaven aan het Haringvliet.

Op het droge werd de beschadiging rondom de kiel in de romp goed zichtbaar. De eigenaar, scheepsreparateur van beroep, kon meteen aan de slag.

De Antoinette keerde rond 14 uur weer terug aan de buitenzijde haven en kon de bemanning aan de lunch beginnen.

Actie 2019-26

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij