Stationsavond met een lach en een traan

Stationsavond met een lach en een traan

22 september 2022

Eens in de paar maanden hebben we in plaats van een oefenavond een stationsvergadering, zo ook vandaag. Dit is ook het moment voor officiële aankondigingen. Dit waren er vanavond behoorlijk wat, dus de vergadering werd wat ingekort. Er zijn in korte tijd nogal wat veranderingen in de bemanning gekomen.  We beginnen met de blije mededelingen: we zijn maar liefst drie nieuwe aankomend opstappers en twee aspirant opstappers rijker! 
Na drie maanden proefdraaien heten we vanavond dmv symbolisch uitreiken van de sleutel voor het boothuis Marcel, Marcel en Vincent officieel welkom. (Ja, het wordt lastig want we hadden al een Marcel..... we gaan nog bedenken of we ze moeten nummeren :-). Heren, heel veel succes met de opleidingen die gaan komen! 

Ook zijn er twee heren die de periode van drie maanden kennis maken en oefen ingaan. Robbin & Maurijn, welkom!! Maurijn kenden we al een beetje, die was dit jaar toegetreden tot de plaatselijke commissie. Na meegedraaid te hebben in een oefening als slachtoffer vond hij het een beter idee om bemanningslid te worden. Ook deze heren, veel plezier, en we hopen jullie over drie maanden ook een boothuis sleutel te kunnen geven! 

Word donateur

DANKZIJ RUIM 101.000 DONATEURS

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Doneer nu

Zoals elk KNRM-reddingstation of elke vrijwilligersorganisatie is er altijd behoefte aan nieuwe mensen, nieuwe input. Zo ook bij ons. We hebben daarvoor op 29-10 een open dag. Tussen 13-16 uur is iedereen met interesse voor bemanningslid op de boot welkom om kennis te maken. Even aanmelden bij onze secretaris Alma: secretaris@lelystad.knrm.nl

Helaas moesten we deze avond ook afscheid nemen van vier mensen. 
Aart, al sinds het begin van ons reddingstation 10 jaar geleden betrokken als helper aan wal. Een stille kracht waar we altijd op konden rekenen, of het nu helpen bij een oefening of klussen op het boothuis was. Door een verhuizing woont hij nu te ver weg om een actieve rol die hij zou willen te houden. Aart we gaan je missen! Wouter, 7 jaar geleden begonnen als opstapper. Binnen 7 dagen was hij al mee met zijn eerste actie, en er mochten nog 60 volgen. Helaas iets met een eigen zaak en gezin, en ook hij is verdrietig dat hij deze keus moest maken. We zullen nog regelmatig aan hem denken. Zijn opstapje voor het varen heeft nu een naam: Wouter(tje).  Lars gaat ons na twee jaar al verlaten, ook net als Aart door verhuizing (ruim) buiten de 10 minuten grens. Dat hij toch nog gebleven is na zijn eerste oefenavond waar hij groen en geel terugkwam maakte hem onvergetelijk :-)  Regien, verbonden aan ons reddingstation via de plaatselijke commissie als fondsenwerver & communicatie stopt er helaas ook mee. Dank je wel voor alle keren dat je ons in het nieuws hebt weten te krijgen :-). Succes in de toekomst! 

Al met al dus een blije avond maar ook zeker een met een traan.....

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij