Skip to main content

KNRM Hindeloopen in actie voor 3 kitesurfers in noodweer

Datum: maandag 30 mei 2016 | Sectie: Hindeloopen

Ondanks de slechte weersvoorspellingen kwamen drie kiters maandagavond in de problemen voor de Friese kust. Toen de KNRM-bemanningsleden na alarmering bij het boothuis aankwamen zagen zij één kitesurfer op ongeveer 1 mijl uit de kust liggen.

Vanwege de slechte weersomstandigheden kon alleen met de grote reddingboot Alida uitgevaren worden. Enkele minuten na het uitvaren kon de surfer aanboord worden genomen. Bij het uitvragen wist de kitesurfer te vertellen dat hij met nog twee surfers vanaf het strand van Workum was vertrokken, ook deze twee surfers zouden nog in het water liggen.

De Kustwacht is hiervan op de hoogte gebracht en heeft hierop de stations van Lemmer, Enkhuizen, Den Oever en Urk gealarmeerd. Een SAR-helikopter werd ook gealarmeerd, maar deze kon door de weersomstandigheden niet opstijgen. Ondertussen heeft de Alida haar zoekslagen voortgezet en daarbij vrij snel een tweede surfer aangetroffen. Beide kitesurfers verkeerden in goede conditie en zijn bij het boothuis afgezet.

Na nog een kwartier zoeken werd ook de derde kitesurfer in goede gezondheid gevonden, waarop het Kustwachtcentrum de andere eenheden kon bedanken.

Aangekomen in het boothuis, konden de kitesurfers even op adem komen, waarna zij nog even werden toegesproken over de ondoordachte actie om tijdens code geel het IJsselmeer op te gaan.

Hindeloopen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.