HOME

Ontvangst trouwe donateurs

Afbeelding 0
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 0
Afbeelding 0
07-11-2015 hindeloopen

Op 7 november bezochten een aantal trouwe donateurs van de KNRM het boothuis van Hindeloopen.
Zij werden daar ontvangen door diverse bemanningsleden en enkele leden van de Plaatselijke Commissie.

Zaterdag 7 november heeft KNRM reddingstation Hindeloopen drie trouwe donateurs bedankt voor hun jarenlange steun.

De KNRM ontvangt geen overheidssubsidie en is daardoor afhankelijk van schenkingen, nalatenschap en zo’n 90.000 donateurs. Gelukkig voor de KNRM zijn er zeer veel donateurs die de organisatie jarenlang financieel steunen. Enkele donateurs doen dat al decennia lang en behoren daarmee tot de trouwe donateurs.

Vier van deze trouwe donateurs werden in het zonnetje gezet, omdat zij al meer dan 50 of zelfs 60 jaar donateur zijn van de KNRM.

In het bemanningverblijf werden de donateurs ontvangen en werd al onder het genot van een heerlijk stukje taart gesprekken gevoerd met de KNRM vrijwilligers. Tevens kwam aan bod waarom men destijds - 50 of 60 jaar geleden - lid was geworden. Dat leverde mooie verhalen op.

Tijdens het officiële gedeelte werden de donateurs toegesproken door Jeroen Mulder, lid van de Plaatselijke Commissie en kregen ze allen de herinneringsspeld opgespeld door de secretaris. Tevens ontvingen zij een mooi boek - Redders op Zout en Zoet - als aandenken overhandigd.

Daarna was het tijd om te varen. De oudste van het gezelschap - 91 jaar - durfde het niet aan om mee te varen, en liet haar vriendin meegaan, die genoot daar zeer van! Ook liet de schipper het stuur over aan de donateurs, wat de ochtend helemaal tot een succes maakte.

Eenmaal terug in Hindeloopen werd nog even gezellig nagepraat, waarna iedereen huiswaarts keerde. Al met al was het voor de KNRM vrijwilligers en donateurs een zeer dankbare en geslaagde dag.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht