Skip to main content

Diep, diep, diep, ondiep!

Datum: donderdag 29 april 2021 | Sectie: Hindeloopen

Diep, diep, diep, ondiep!

Gistermiddag, woensdag 28 april 16.30 uur werd KNRM Station Hindeloopen gealarmeerd voor een maritieme hulpverlening. Noord van Makkum ter hoogte van Gaast bleek een motorjacht met 4 personen aan boord te zijn vastgelopen op een zandbank.  Vijftien minuten na de melding is de HIN 1 “Alida” ter assistentie uitgevaren. 

Ter plaatse bleek het motorjacht op een diepte van 40 centimeter vast te liggen. Een van de bemanningsleden heeft een lijn naar het jacht gebracht waarna het zonder veel problemen kon worden losgetrokken. Gelukkig bleken schroeven, roer en motoren van het jacht onbeschadigd waardoor het zijn weg naar zijn geplande bestemming kon vervolgen.  Daarop is de Alida teruggekeerd naar Hindeloopen. 

Hindeloopen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.