Maritieme hulpverlening en zoektocht.

Maritieme hulpverlening en zoektocht.

17 april 2021

Zaterdagmorgen om 11.45 uur is KNRM Station Hindeloopen gealarmeerd voor een zgn. “Maritieme Hulpverlening”. Het betrof een jacht met een gebroken mast zuid van Stavoren. Om 12.00 is de Hindeloopen 1, “Alida” uitgevaren. De schipper werd geholpen met zijn mast en tuigage zodat hij veilig de haven kon aanlopen. 

Ondertussen was er op het IJsselmeer direct noord van Andijk een zoekactie gaande naar de mogelijke opvarenden van een omgeslagen boot. Na afloop van de actie bij Stavoren is de Alida , na coördinatie met het Kustwachtcentrum, ter plaatse gegaan om de KNRM boten van Andijk, Enkhuizen & Medemblik en het politievaartuig P87 te assisteren bij de zoektocht. Ook de SAR-helikopter van Maritiem Vliegkamp “de Kooy” en het kustwachtvliegtuig namen deel aan de zoekactie. Vooralsnog is er niemand aangetroffen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na een inzet van ruim 2,5 uur is de “Alida” weer binnengelopen in Hindeloopen. 

(© Foto's Johan Amsterdam).

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij