Skip to main content

Maritieme hulpverlening en zoektocht.

Datum: zaterdag 17 april 2021 | Sectie: Hindeloopen

Zaterdagmorgen om 11.45 uur is KNRM Station Hindeloopen gealarmeerd voor een zgn. “Maritieme Hulpverlening”. Het betrof een jacht met een gebroken mast zuid van Stavoren. Om 12.00 is de Hindeloopen 1, “Alida” uitgevaren. De schipper werd geholpen met zijn mast en tuigage zodat hij veilig de haven kon aanlopen. 

Ondertussen was er op het IJsselmeer direct noord van Andijk een zoekactie gaande naar de mogelijke opvarenden van een omgeslagen boot. Na afloop van de actie bij Stavoren is de Alida , na coördinatie met het Kustwachtcentrum, ter plaatse gegaan om de KNRM boten van Andijk, Enkhuizen & Medemblik en het politievaartuig P87 te assisteren bij de zoektocht. Ook de SAR-helikopter van Maritiem Vliegkamp “de Kooy” en het kustwachtvliegtuig namen deel aan de zoekactie. Vooralsnog is er niemand aangetroffen.

Na een inzet van ruim 2,5 uur is de “Alida” weer binnengelopen in Hindeloopen. 

(© Foto's Johan Amsterdam).

Hindeloopen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.