Weekoverzicht KNRM Station Hindeloopen 2-9 mei 2021

Weekoverzicht KNRM Station Hindeloopen 2-9 mei 2021

8 mei 2021

Weekoverzicht KNRM Station Hindeloopen

Wk 18, 2-9 mei 2021

Alarm 08. Zondag 2 mei om 12.59 uur werd KNRM Station Hindeloopen gealarmeerd voor een motorjacht in de problemen 5 km zuidwest van Stavoren. Het schip, met 2 opvarenden en een hond, had geen beschikking meer over zijn roer en dreef stuurloos rond. 

Nadat de schipper meer informatie van het Kustwachtcentrum had gekregen besloot hij beide boten van Hindeloopen HIN1 Alida en HIN2 Neeltje Struijs in te zetten. 15 minuten na alarmering voeren beide boten uit. Nadat het motorjacht was aangekoppeld werd het op sleeptouw genomen en werd koersgezet naar Stavoren. Precies een uur na alarmering is het jacht veilig in de jachthaven van Stavoren aangemeerd. Daarop zijn beide boten van Hindeloopen teruggekeerd.   

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Alarm 09. Maandag 3 mei om 12.50 uur kwam een alarm binnen over een zeilboot in problemen op 1,5 km West Zuid West van Stavoren. De motor van het zeiljacht was uitgevallen. De HIN1 Alida voer om 13.05 uit ter assistentie en is na hulpverlening direct teruggekeerd. 

Alarm 10. Dinsdag 4 mei om 11.44 werd KNRM Station Hindeloopen gealarmeerd voor een schip in de problemen. Er is gemeld dat er een bemanningslid letsel heeft opgelopen nadat een ruit was versplinterd. De HIN1 Alida voer om 12.00 uit. Op dat moment is ook KNRM Station Lemmer gealarmeerd. Uiteindelijk heeft KNRM Lemmer de melding overgenomen en is de Alida weer naar Hindeloopen teruggekeerd. 

Alarm 11. Vrijdag 7 mei. KNRM Station Hindelooppen werd vanavond om 19.14 gealarmeerd voor een Maritieme Hulpverlening. Het betrof een zeilschip met motorstoring. Het zeilschip voer vanaf Stavoren op de Genua richting Hindeloopen. Buitengaats hebben de HIN1 en HIN2 aan het schip vastgemaakt en haar naar de jachthaven Hindeloopen gebracht. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij