Zeeuwse reddingstations oefenen met nieuwe reddingboot

Zeeuwse reddingstations oefenen met nieuwe reddingboot

26 oktober 2022

Om toekomstbestendig te kunnen redden heeft de KNRM een vlootvernieuwingsplan gelanceerd. Onderdeel hiervan is dat de gehele reddingbotenvloot in de periode 2020-2035 wordt vervangen.

Vrijwilligers van reddingstations Cadzand, Westkapelle en Hansweert oefenden de afgelopen weken met een nieuw type reddingboot uit de ‘Van Wijk’ klasse; de Riet en Jan van Wijk.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot Riet en Jan van Wijk is gebaseerd op de zogenaamde Valentijn-2000 klasse, waarbij diverse verbeteringen zijn doorgevoerd op het gebied van duurzaamheid, geluidsreductie en ergonomie. Daarnaast is deze reddingboot voorzien van een drenkelingenklep om makkelijker op waterspiegelhoogte te kunnen werken.

Om te zorgen dat deze nieuwe reddingboot optimaal presteert en vrijwilligers zo effectief mogelijk kunnen redden krijgen alle reddingstations waarvan de huidige reddingboot in de toekomst vervangen wordt door een nieuwe ‘van Wijk’ de gelegenheid de boot te testen. Met de feedback van alle reddingstations kan de reddingboot verder worden verbeterd. De huidige reddingboot van reddingstation Hansweert, de Jan van Engelenburg, staat op de nominatie om in 2026 vervangen te worden door een reddingboot uit de ‘Van Wijk’ klasse. Meer foto's van de nieuwe reddingboot zijn te bekijken via Mariorentmeester.nl

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij