Skip to main content

Zeiljacht maakt water op Oosterschelde

Datum: zondag 06 november 2022 | Sectie: Hansweert

Meerdere hulpdiensten zijn zondagmorgen ingezet voor een zeiljacht dat water maakte op de Oosterschelde. Het jacht kon worden behouden.

Twee personen aan boord van een zeiljacht gaven rond 06:45 uur een verontrustende melding door; hun zeiljacht zou zinkende zijn. Het jacht bevond zich op dat moment nabij Gorishoek. Daarop werden de brandweerboot Scaldis uit Stavenisse, bergingsvaartuig Mistral en KNRM reddingboot Jan van Engelenburg gealarmeerd. Vanaf de Scaldis en Mistral zijn redders overgestapt. Met behulp van de bilgepomp en een pomp van de Mistral kon het water worden weggepompt. Al snel bleek dat er geen sprake was van een lek, maar dat overkomende golfslag ervoor had gezorgd dat er water binnen kwam.

Het jacht is naar de Bergse diepsluis gesleept en aldaar afgemeerd. Ondertussen gaf reddingboot Jan van Engelenburg lij waardoor de sleep zo min mogelijk invloed ondervond van wind en golfslag.

Foto's: HVZeeland.nl

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.