Brand aan boord survey schip

Brand aan boord survey schip

20 september 2022

De bemanning van een survey schip sloeg dinsdagmiddag alarm nadat er brand was uitgebroken aan boord. Daarop werden onder meer de KNRM reddingstations Breskens en Hansweert en het MIRG-team (Maritime Incident Response Group Netherlands) van brandweer Zeeland gealarmeerd.

De melding kwam rond 14:55 uur binnen waarna reddingboot Jan van Engelenburg snel koers zette naar de Middelgat 1 boei, alwaar het schip zich bevond. Ook een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat, sleepboot Bravo en Multraship Responder schoten te hulp.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ter plaatse bleek al snel dat de brand, veroorzaakt door kortsluiting, was gedoofd. Wat restte was gesmolten bedrading. Ondertussen had reddingboot Zeemanshoop het MIRG-team van de brandweer in Vlissingen aan boord genomen en was onderweg naar de incidentlocatie. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en het sein brand meester gegeven. Het MIRG-team bestaat uit brandweerlieden die speciaal zijn opgeleid voor brandbestrijding aan boord van schepen.

Foto: HV Zeeland

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij