Twee personen gered uit Westerschelde

Twee personen gered uit Westerschelde

19 september 2022

De Westerschelde is verraderlijk vaarwater. Sterke stromingen, golfslag en boeg- en hekgolven van passerende (zee)schepen kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Dat ervaarden twee personen maandagmiddag 19 september ter hoogte van Walsoorden. Hun bootje was niet bestand tegen de golfslag op de Westerschelde en liep vol water, waardoor zij te water raakten.

Passerende scheepvaart zag dit gebeuren en sloeg alarm. Daarop werden om 13:30 uur de vrijwilligers van KNRM Hansweert gealarmeerd voor een melding van een man overboord.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Naast reddingboot Jan van Engelenburg schoot ook onderzoeksvaartuig Luctor te hulp. Zij wisten de drenkelingen aan boord te nemen. De bemanning van de reddingboot heeft de drenkelingen overgenomen, medisch verzorgd en snel naar Hansweert gebracht. Daar stond inmiddels ambulancepersoneel gereed voor een medische check. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig, waarna de twee zijn opgevangen in het bemanningsverblijf.

Het bootje is geborgen door Rijkswaterstaat.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij