Skip to main content

Twee personen gered uit Westerschelde

Datum: maandag 19 september 2022 | Sectie: Hansweert

De Westerschelde is verraderlijk vaarwater. Sterke stromingen, golfslag en boeg- en hekgolven van passerende (zee)schepen kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Dat ervaarden twee personen maandagmiddag 19 september ter hoogte van Walsoorden. Hun bootje was niet bestand tegen de golfslag op de Westerschelde en liep vol water, waardoor zij te water raakten.

Passerende scheepvaart zag dit gebeuren en sloeg alarm. Daarop werden om 13:30 uur de vrijwilligers van KNRM Hansweert gealarmeerd voor een melding van een man overboord.

Naast reddingboot Jan van Engelenburg schoot ook onderzoeksvaartuig Luctor te hulp. Zij wisten de drenkelingen aan boord te nemen. De bemanning van de reddingboot heeft de drenkelingen overgenomen, medisch verzorgd en snel naar Hansweert gebracht. Daar stond inmiddels ambulancepersoneel gereed voor een medische check. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig, waarna de twee zijn opgevangen in het bemanningsverblijf.

Het bootje is geborgen door Rijkswaterstaat.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.