Reddingboot Watersport KNWV 25 jaar in dienst !

Reddingboot Watersport KNWV 25 jaar in dienst !

1 maart 2022

Reddingboot Watersport KNWV is vandaag precies 25 jaar in dienst van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ! 

Sinds 1 maart 1997 is de Watersport door ons reddingstation ingezet bij 1985 acties waarbij in totaal 5050 personen in veiligheid werden gebracht.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De eerste hulpverlening die met reddingboot Watersport werd uitgevoerd was voor het zeiljacht Najad op 6 april 1997, deze was door een navigatiefout was gelopen op de ondiepten van het Enkhuizerzand. 

Aan boord ivan reddingboot Watersport is zitplaats voor vier bemanningsleden, daarnaast is nog ruimte voor maximaal 50 gereddenen. Er is een scala aan apparatuur aan boord en om goed voorbereid te zijn op verschillende hulpverleningen, is er een complete inventaris hulpmiddelen. Een selectie: 110 meter sleeplijn, een stopzak, brandblussers, 24 volt pomp, motorpomp met bijbehoren, EHBO koffer, AED, zuurstofkoffer, onderkoeling dekens, overlevingspakken voor gereddenen, brancards, witte parachute fakkels voor zoekacties, een nachtkijker en een verrekijker

Speciale dank aan het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond die destijds het geld voor de aanschaf inzamelde en voor hoofdsponsor Holland Nautic die de navigatieapparatuur leverde.

Leuk weetje: reddingboot Watersport KNWV had op 15 september 2015 de eer om voor de KNRM de 100.000ste geredde veilig aan wal te brengen.

šŸŽ¬ Bekijk hier het filmpje van de doop op 1 maart 1997 op de Hiswa in Amsterdam :  

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

Ā© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij