Skip to main content

Reddingboot Watersport KNWV 25 jaar in dienst !

Datum: dinsdag 01 maart 2022 | Sectie: Enkhuizen

Reddingboot Watersport KNWV is vandaag precies 25 jaar in dienst van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ! 

Sinds 1 maart 1997 is de Watersport door ons reddingstation ingezet bij 1985 acties waarbij in totaal 5050 personen in veiligheid werden gebracht.

De eerste hulpverlening die met reddingboot Watersport werd uitgevoerd was voor het zeiljacht Najad op 6 april 1997, deze was door een navigatiefout was gelopen op de ondiepten van het Enkhuizerzand. 

Aan boord ivan reddingboot Watersport is zitplaats voor vier bemanningsleden, daarnaast is nog ruimte voor maximaal 50 gereddenen. Er is een scala aan apparatuur aan boord en om goed voorbereid te zijn op verschillende hulpverleningen, is er een complete inventaris hulpmiddelen. Een selectie: 110 meter sleeplijn, een stopzak, brandblussers, 24 volt pomp, motorpomp met bijbehoren, EHBO koffer, AED, zuurstofkoffer, onderkoeling dekens, overlevingspakken voor gereddenen, brancards, witte parachute fakkels voor zoekacties, een nachtkijker en een verrekijker

Speciale dank aan het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond die destijds het geld voor de aanschaf inzamelde en voor hoofdsponsor Holland Nautic die de navigatieapparatuur leverde.

Leuk weetje: reddingboot Watersport KNWV had op 15 september 2015 de eer om voor de KNRM de 100.000ste geredde veilig aan wal te brengen.

? Bekijk hier het filmpje van de doop op 1 maart 1997 op de Hiswa in Amsterdam :  

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.