Vier onderscheidingen tijdens verlate nieuwjaarsreceptie KNRM Enkhuizen

Vier onderscheidingen tijdens verlate nieuwjaarsreceptie KNRM Enkhuizen

6 april 2022

Geen oliebollen, wél medailles bij de verlate nieuwjaarsreceptie van KNRM Enkhuizen.

Afgelopen zondag vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van KNRM Enkhuizen plaats. Een gezellige bijeenkomst voor alle vrijwilligers van het reddingstation én hun gezinnen. Traditiegetrouw is dit ook de gelegenheid waarbij jubilerende bemanningsleden gehuldigd worden met de daarbij behorende onderscheidingen. Maar liefst vier vrijwilligers ontvingen deze keer de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid voor hun jarenlange inzet als bemanningslid/opstapper van de reddingboot.

Jarno Winter voor het feit dat hij al 10 jaar opstapper is bij KNRM Enkhuizen, Bart Metselaar (opstapper) en Johan Greiner (schipper) allebei 20 jaar en Jos Lub (helper aan de wal) kreeg het draagteken en de bijbehorende oorkonde voor 30 jaar KNRM verdiensten. Gezamenlijk hebben ze talloze reddingsoperaties op hun naam staan.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De onderscheidingen werden uitgereikt door Peter Lubach, secretaris van de plaatselijke commissie van het Enkhuizer reddingstation.

Een dankwoord en bloemen waren er ook voor de vrijwilligers die afscheid nemen van het hechte team. Tinus van Mulken (aankomend opstapper) verlaat het station in verband met een andere baan, vrijwillige sluismeester Ad van Antwerpen gaat na acht jaar trouwe dienst genieten van zijn pensioen en opstapper Bart Metselaar (55) zwaait af met een eervol functioneel leeftijdsontslag.

In de twintig jaar dat Metselaar geheel belangeloos dag en nacht paraat stond voor de reddingstations van Den Helder, Den Oever en Enkhuizen, was hij betrokken bij 290 acties waarbij in totaal 697 geredde personen (en 17 dieren) in veiligheid werden gebracht. Een indrukwekkende staat van dienst waar hij vorig jaar al een Koninklijke onderscheiding voor mocht ontvangen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij