Klipper op lagerwal, opvarenden geëvacueerd

Klipper op lagerwal, opvarenden geëvacueerd

20 februari 2022

zondagmorgen werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd door Kustwacht Nederland voor een klipper op lagerwal bij Hoorn.

Samen met de collega's van Reddingsbrigade Notwin Hoorn en Reddingsstation Warder werden 16 opvarenden geevacueerd en in veiligheid gebracht. Zij werden opgevangen op de reddingspost in Hoorn.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Hierna hebben wij met reddingboot Watersport de commercieel hulpverlener geassisteerd bij het bergen van dit schip en het behouden de haven van Hoorn kunnen binnen brengen.

De Klipper had de hele nacht als partyboot voor de kust van Hoorn voor anker gelegen toen het door de harde wind van haar anker sloeg en op de keien bij Marina Kaap Hoorn belandde.

Datum :  20 februari
Alarm  :  10:31 uur
Weer   :  Bewolkt
Zicht    :  Matig
Wind    :  Zuidwest 8
Temp.  :  6 graden
Actie    :  06-2022    
 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij