Skip to main content

Kano-ongeval op Veluwemeer

Datum: vrijdag 22 juli 2022 | Sectie: Elburg

Donderdagmiddag rond 15:00 uur werd de bemanning van KNRM-reddingboot Evert Floor uit Elburg opgeroepen voor een PRIO1 ‘man over boord’ melding. 

In eerste instantie betrof de melding alleen een meisje dat in het water lag maar al snel werd duidelijk dat het ging om een gezin dat met een kano omgeslagen was op het Veluwemeer. Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het meisje werd de moeder gevonden. Voor haar kwam hulp echter te laat.

Samen met de massaal toegestroomde hulpdiensten is daarna nog gezocht naar de twee andere opvarenden van de kano. Toen deze diezelfde middag niet gevonden werden en de overlevingskansen nihil geacht werden, is de zoekactie door de Kustwacht gestaakt en heeft de politie het overgenomen.

Naast het leed wat ongevallen als deze bij de direct betrokkenen teweeg brengt, hebben ze ook een grote impact op de bemanning. Daarom worden ze bij terugkomst in het boothuis uitvoerig besproken, zodat er ruimte is om je verhaal te doen. Daarbij zijn teamleden aanwezig die getraind zijn in eerstelijns traumaopvang.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.