Kano-ongeval op Veluwemeer

Kano-ongeval op Veluwemeer

22 juli 2022
Elburg

Donderdagmiddag rond 15:00 uur werd de bemanning van KNRM-reddingboot Evert Floor uit Elburg opgeroepen voor een PRIO1 ‘man over boord’ melding. 

In eerste instantie betrof de melding alleen een meisje dat in het water lag maar al snel werd duidelijk dat het ging om een gezin dat met een kano omgeslagen was op het Veluwemeer. Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het meisje werd de moeder gevonden. Voor haar kwam hulp echter te laat.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Samen met de massaal toegestroomde hulpdiensten is daarna nog gezocht naar de twee andere opvarenden van de kano. Toen deze diezelfde middag niet gevonden werden en de overlevingskansen nihil geacht werden, is de zoekactie door de Kustwacht gestaakt en heeft de politie het overgenomen.

Naast het leed wat ongevallen als deze bij de direct betrokkenen teweeg brengt, hebben ze ook een grote impact op de bemanning. Daarom worden ze bij terugkomst in het boothuis uitvoerig besproken, zodat er ruimte is om je verhaal te doen. Daarbij zijn teamleden aanwezig die getraind zijn in eerstelijns traumaopvang.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij