Zinkende speedboot gered op Veluwemeer

Zinkende speedboot gered op Veluwemeer

14 augustus 2022
Elburg

Zaterdagavond laat werden de vrijwilligers van KNRM-reddingboot Evert Floor uit Elburg opgeroepen voor een zogenaamde PRIO 1-meldin: vaartuig maakt water. 

Het bleek te gaan om een speedboot die ter hoogte van het eiland De Ral in het Veluwemeer al zover gezonken was, dat deze met de onderzijde van de romp de bodem van het meer raakte. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De ondiepte ter plaatse was een geluk voor de eigenaren van de speedboot maar een extra handicap voor de redders. Want ook al heeft de reddingboot een geringe diepgang en jet-aandrijving, in dit soort situaties moeten de redders het laatste stukje vaak wadend afleggen. En dat is met een zware pomp en bijbehorende materialen geen gemakkelijke opgave. 

Gelukkig was er de hulp van een andere speedboot die alle benodigde materialen overbracht zodat de redders het gezonken vaartuig leeg konden pompen.

Rond 01:00 uur dreef alles weer en konden de redders huiswaarts.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij