Skip to main content

Zinkende speedboot gered op Veluwemeer

Datum: zondag 14 augustus 2022 | Sectie: Elburg

Zaterdagavond laat werden de vrijwilligers van KNRM-reddingboot Evert Floor uit Elburg opgeroepen voor een zogenaamde PRIO 1-meldin: vaartuig maakt water. 

Het bleek te gaan om een speedboot die ter hoogte van het eiland De Ral in het Veluwemeer al zover gezonken was, dat deze met de onderzijde van de romp de bodem van het meer raakte. 

De ondiepte ter plaatse was een geluk voor de eigenaren van de speedboot maar een extra handicap voor de redders. Want ook al heeft de reddingboot een geringe diepgang en jet-aandrijving, in dit soort situaties moeten de redders het laatste stukje vaak wadend afleggen. En dat is met een zware pomp en bijbehorende materialen geen gemakkelijke opgave. 

Gelukkig was er de hulp van een andere speedboot die alle benodigde materialen overbracht zodat de redders het gezonken vaartuig leeg konden pompen.

Rond 01:00 uur dreef alles weer en konden de redders huiswaarts.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.