Skip to main content

Doodzieke hond geëvacueerd

Datum: maandag 06 juni 2022 | Sectie: Elburg

Het is pinstermaandag 6 juni 2022 als om 02:43 uur de telefoon gaat bij de dienstdoende operator van het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC). Twee watersporters vragen via de app om hulp voor hun hond. 

Ze liggen met hun boot aan een eilandje op het Wolderwijd maar hun hond -een labrador van 6 jaar - is doodziek geworden en moet met spoed naar een dierenarts. 

Zelf zien ze het niet zitten om de oversteek naar de vaste wal te maken in het donker. En wachten tot het licht wordt is ook geen optie meer. Er is al contact met een dierenarts geweest en die wil de zieke hond zo snel mogelijk zien.

Of wij hen kunnen helpen? 

Na ruggenspraak met de dienstdoende schipper van reddingboot Evert Floor wordt de bemanning ‘gepiept’ en gaat het vol gas richting het Wolderwijd om de hulpvragers en hun - steeds zieker wordende - hond op te pikken. Wanneer de bemanning van de reddingboot vervolgens probeert een taxirit naar de dierenarts te regelen krijgt men ‘nul op het rekest’. 

Hierop besluit men terug te varen naar het boothuis in Elburg om daar met de auto van een van de opstappers naar het dierenziekenhuis in Nunspeet te rijden.

UPDATE

Maandagmiddag kregen wij het nieuws dat - alle hulp ten spijt - de hond toch overleden is. We wensen de eigenaren heel veel sterkte met dit verlies!

Datum            6 juni 2022
Alarm             02:43 uur
Weer              bewolkt
Zicht               goed
Wind              noord 3 Beaufort
Temperatuur  14˚

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.