Skip to main content

Oefening met de SAR-helikopter op het Veluwemeer

Datum: zondag 03 oktober 2021 | Sectie: Elburg

ELBURG- Zaterdagochtend waren de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Elburg op het Veluwemeer voor een Hoist-oefening; een oefening met de SAR (Search And Rescue)-helikopter van de Nederlandse Kustwacht. Aangezien reddingboot Evert Floor voor groot onderhoud in de KNRM-werkplaats in IJmuiden ligt, werd gevaren met reddingboot Maria Paula.

Hoist

Bemanning en reddingboten van de KNRM trainen regelmatig met de SAR-helikopter om de samenwerking tussen beide disciplines optimaal te houden, zodat bij echte noodsituaties adequate hulp geboden kan worden. Communicatie en samenwerking zijn cruciaal. Het ophijsen en laten dalen met een lier vergt vakmanschap van de bemanning, zowel in de helikopter als in de reddingboot; vaart en vaste koers houden.

Leerzaam

Het team van reddingstation Elburg kijkt terug op een leerzame oefening. Fotograaf Eddy Bossenbroek heeft mooie foto’s gemaakt.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.