Skip to main content

Zwemmer vermist bij Hargen aan Zee

Datum: zaterdag 23 juli 2022 | Sectie: Egmond aan Zee

Net na het middaguur krijgt de bemanning van de KNRM-reddingstations Egmond aan Zee, Petten, Callantsoog en Reddingsbrigade Schoorl alarm voor een zwemmer in problemen ter hoogte van Hargen aan Zee.

In rap tempo wordt in Egmond aan Zee de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd, het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) gaat over strand naar de opgegeven locatie. Na contact met de melder neemt het KHV van Egmond aan Zee positie in ter hoogte van de plaats waar de zwemmer voor het laatst is gezien.

Aangekomen in het zoekgebied worden de reddingboten opgelijnd en beginnen met het maken van zoekslagen.

Naast de nautische hulpverleners zijn ook de ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team onderweg naar de opgegeven locatie.

Als de reddingboten het gehele zoekgebied hebben afgezocht en er geen meldingen zijn binnengekomen van een vermissing besluit de operator van de Nederlandse Kustwacht de zoekactie te beëindigen en keren alle eenheden retour hun reddingstation.

Inzet: 2022/13

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.