Zwemmer vermist bij Hargen aan Zee

Zwemmer vermist bij Hargen aan Zee

23 juli 2022

Net na het middaguur krijgt de bemanning van de KNRM-reddingstations Egmond aan Zee, Petten, Callantsoog en Reddingsbrigade Schoorl alarm voor een zwemmer in problemen ter hoogte van Hargen aan Zee.

In rap tempo wordt in Egmond aan Zee de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd, het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) gaat over strand naar de opgegeven locatie. Na contact met de melder neemt het KHV van Egmond aan Zee positie in ter hoogte van de plaats waar de zwemmer voor het laatst is gezien.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Aangekomen in het zoekgebied worden de reddingboten opgelijnd en beginnen met het maken van zoekslagen.

Naast de nautische hulpverleners zijn ook de ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team onderweg naar de opgegeven locatie.

Als de reddingboten het gehele zoekgebied hebben afgezocht en er geen meldingen zijn binnengekomen van een vermissing besluit de operator van de Nederlandse Kustwacht de zoekactie te beëindigen en keren alle eenheden retour hun reddingstation.

Inzet: 2022/13

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij