Skip to main content

Riet en Jan van Wijk brengt eerste geredde veilig aan wal !

Datum: zaterdag 02 april 2022 | Sectie: Egmond aan Zee

De reddingboot Riet en Jan van Wijk brengt eerste geredde veilig aan wal !

Zaterdagmiddag 2 april komt voor de kust van Bergen aan Zee een kitesurfer in problemen, hij klampt zich vast aan zijn enige drijfmiddel (het kitezeil) en besluit zijn board te laten gaan.

De onfortuinlijke kiter wordt gespot door de bemanning van de Riet en Jan van Wijk en aanboord genomen. Eenmaal aanboord worden enkele zoekslagen gemaakt opzoek naar het kiteboard, deze wordt niet veel later geborgen. Hierop zet de reddingboot koers naar het strand alwaar het wordt opgewacht door de walploeg.

Eenmaal op het strand wordt de bemanning bedankt en keert de jongeman veilig huiswaarts. De reddingboot kiest wederom het ruime sop en zet koers richting Egmond. Rond 17.30 uur ligt de reddingboot weer in het boothuis en kijken de redders terug op een geslaagde redding.

De Riet en Jan van Wijk is de eerste reddingboot uit de van Wijk-klasse en gaat de komende maanden langs diverse stations op uitvoerig getest te worden.

Wat station Egmond betreft heeft de Riet en Jan van Wijk haar eerste test goed doorstaan .......... het redden van mensen !

inzet : 2022/02

 

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.