Riet en Jan van Wijk brengt eerste geredde veilig aan wal !

Riet en Jan van Wijk brengt eerste geredde veilig aan wal !

2 april 2022

De reddingboot Riet en Jan van Wijk brengt eerste geredde veilig aan wal !

Zaterdagmiddag 2 april komt voor de kust van Bergen aan Zee een kitesurfer in problemen, hij klampt zich vast aan zijn enige drijfmiddel (het kitezeil) en besluit zijn board te laten gaan.

De onfortuinlijke kiter wordt gespot door de bemanning van de Riet en Jan van Wijk en aanboord genomen. Eenmaal aanboord worden enkele zoekslagen gemaakt opzoek naar het kiteboard, deze wordt niet veel later geborgen. Hierop zet de reddingboot koers naar het strand alwaar het wordt opgewacht door de walploeg.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Eenmaal op het strand wordt de bemanning bedankt en keert de jongeman veilig huiswaarts. De reddingboot kiest wederom het ruime sop en zet koers richting Egmond. Rond 17.30 uur ligt de reddingboot weer in het boothuis en kijken de redders terug op een geslaagde redding.

De Riet en Jan van Wijk is de eerste reddingboot uit de van Wijk-klasse en gaat de komende maanden langs diverse stations op uitvoerig getest te worden.

Wat station Egmond betreft heeft de Riet en Jan van Wijk haar eerste test goed doorstaan .......... het redden van mensen !

inzet : 2022/02

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij