Paraglider neergestort

Paraglider neergestort

5 februari 2022

Een paraglider valt 10 meter naar beneden en komt met een harde klap op de grond. Personeel van de Politie, Ambulance, Reddingsbrigade en de KNRM ontfermen zich over de onfortuinlijke man.

Op 5 februari omstreeks 9.30 uur krijgen de vrijwilligers van de Egmondse Reddingsbrigade en KNRM station Egmond alarm voor een neergestorte paraglider aan de zuidzijde van Egmond.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Vanuit het boothuis vertrekken de beide terreinvoertuigen naar de opgegeven positie in het duingebied aan de zuidzijde van de Dokter Helleboulevard. De paraglider ligt in het dal net achter de zeeduin. Gelukkig heeft een van de omwonenden de paraglider zien vallen en is de locatie snel gevonden.

De man wordt door het toegesnelde ambulancepersoneel gestabiliseerd en klaar gemaakt voor vervoer. Het eveneens gealarmeerde Mobiel Medisch Team is niet nodig en wordt afbesteld.

Met vereende krachten wordt de paraglider naar de gereed staande ambulance gebracht. Hij gaat voor verder onderzoek naar het Noordwest Ziekenhuis te Alkmaar.

Inzet : 2022/01

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij