Skip to main content

Zeemanshoop 47X in actie

Datum: woensdag 18 januari 2017 | Sectie: Breskens

Voor KNRM reddingstation Breskens was 2016 in alle opzichten een bijzonder jaar. De reddingbootbemanning is 47 keer uitgevaren voor een reddingactie, dit tegen 50 keer in 2015. Hierbij zijn 128 personen en 6 dieren in veiligheid gebracht.

In totaal is de reddingboot van Breskens 32 keer uitgevaren voor de pleziervaart, 8 keer voor de beroepsvaart en 7 keer voor overige zaken, zoals zoekacties naar mensen en dieren die vermist of in de problemen waren.

Heftige start
Reddingboot Zeemanshoop en haar bemanning kende een zware start in 2016. In een vliegende storm op 14 januari moest de reddingboot uitrukken voor vier ‘vissers’ in problemen. De Breskense redders konden de mannen redden vanaf hun boot en in Zeebrugge afleveren aan gereed staande ambulance.

Naast een aantal Medische evacuaties vanaf vracht- en vissersschepen, werd er ook weer medische assistentie verleend in de jachthaven. Zo viel in de zondagnacht van Visserijfeesten een man letterlijk tussen wal en schip. Reddingboot Zeemanshoop kon de man samen met ambulancepersoneel veilig evacueren en bij het KNRM ponton overbrengen naar de ambulance.

Dierlijk jaar
De reddingboot vaart voor mens en dier. Echter, in 2016 kwamen we wel enkele bijzondere exemplaren tegen. Zo voer de reddingboot in april uit voor potvissen en een zwemmend hert. In oktober werden na een zoekactie bij Hoofdplaat twee honden met hun baasjes herenigd.

Nieuwe aanwas
Reddingstation Breskens heeft in 2016 afscheid genomen van één bemanningslid en voorzitter Annemiek Jetten. Gelukkig stonden nieuwe Breskense redders klaar om ons team te versterken. In totaal zijn er 4 nieuwe bemanningsleden ingeschreven, waardoor het aantal vrijwillige opstappers nu op 18 staat. Welkom Lars Boogaard, Ricky Ghijsels, Laurence Keijmel & Jeffrey de Koning!

Hoewel we momenteel voldoende bemanningsleden hebben, zijn we nog steeds op zoek naar opstappers, voornamelijk voor overdag. Geïnteresseerden (mannen en vrouwen) kunnen met onze schipper contact opnemen.
Zie: Vacature - Opstappers reddingboot Breskens (m/v)

Kijk voor meer feiten en cijfers naar het landelijke persbericht:
Groei in reddingen en donateurs bij Redding Maatschappij

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.