Skip to main content

Letterlijk tussen wal en schip

Datum: maandag 08 augustus 2016 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is maandagnacht uitgevaren ter assistentie van de ambulance. In de jachthaven was een man tussen wal en schip gevallen.

In de nacht van zondag op maandag wil een man in de jachthaven terug aan boord van zijn motorjacht stappen. Door nog onbekende reden gaat het mis en valt hij tussen de jachthavensteigers en de boot in. Tevens raakt hij in zijn val nog de steiger.

De man gaat gelijk kopje onder. Gelukkig schieten omstanders snel te hulp en weten hem uit het water op de steiger te krijgen. De man heeft waarschijnlijk water binnen gehad en is er slecht aan toe. Ze bellen snel 112.

Wanneer het ambulancepersoneel ter plaatse komt, zien deze dat het een bijna onmogelijke taak is, om de man stabiel vanaf de steigers naar de ambulance te krijgen. Ze besluiten om direct de reddingboot te laten alarmeren.

Ondanks dat er nog veel mensen op straat lopen vanwege de Visserijfeesten, is de reddingbootbemanning snel aanwezig. Reddingboot Zeemanshoop wordt afgemeerd aan de bezoekerssteiger. Niet ver vanwaar de man ligt.

Middels een schepbrancard wordt de patiënt overgelegd op de KNRM Brancard en daarna overgebracht naar de reddingboot. De reddingboot vaart met patiënt terug naar het KNRM ponton, terwijl de politie en ambulance vanaf de jachthaven omrijden.

Nabij het KNRM ponton wordt de patiënt overgedragen aan de ambulance voor transport naar het ziekenhuis.

Over de toestand van de patiënt is bij ons momenteel niets bekend.

Tijdstip alarm: 2:47 uur
Wind: Zuid-West 5 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.