Jacht aan de grond

13 augustus 2016

Reddingboot Zeemanshoop is zaterdagmiddag een zeiljacht op de Westerschelde te hulp geschoten. Nadat deze gestrand was, de boot is op sleeptouw genomen en veilig losgetrokken daarna zelfstandig naar Breskens gevaren.

Op deze mooie zaterdag komt een zeiljacht van Nieuwpoort richting Breskens. Voor de haven wordt een navigatie fout gemaakt en loopt het jacht aan de grond.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Een oplettende Bressiaander ziet het jacht liggen en belt hier op de Nederlandse kustwacht die hierop de bemanning van reddingboot Zeemanshoop alarmeerd.

Snel na het alarm zet reddingboot Zeemanshoop koers richting het jacht wat al snel gespot wordt door de bemanning.

Ter plaatse wordt een sleeptros overgezet voorzichtig wordt het jacht van de plaat getrokken wat door het afgaande water zeer langzaam en voorzichtig gedaan wordt.

Als het jacht los is en er verder geen schade is vervolgd het jacht haar weg naar de jachthaven in Breskens waar het belooft donateur te worden.

Tijdstip alarm: 14:21 uur
Wind: West 5 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij