Skip to main content

Honden terug bij baasje na avontuur bij Hoofdplaat

Datum: zondag 23 oktober 2016 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is zondagmiddag uitgevaren om te zoeken naar vermiste honden nabij Hoofdplaat. Eén hond vond zelf de weg terug naar zijn baasjes, de andere werd gevonden door de reddingboot en kon even later ook herenigt worden.

Zondagmiddag rond 15.30 uur wordt de schipper van reddingboot Zeemanshoop gebeld. Het blijkt dat er bij Hoofdplaat twee honden de zandplaat opgelopen zijn en vanaf daar te water zijn gegaan. Het is onduidelijk waar de honden naar toe zijn.

De schipper van de reddingboot laat via de Nederlandse Kustwacht alarm maken voor de reddingbootbemanning. Even later zet reddingboot Zeemanshoop koers richting Hoofdplaat.

Eenmaal ter plaatse worden de zandbanken aan de zuidzijde van het Vaarwater langs Hoofdplaat volledig afgezocht. Wanneer er hier niets aangetroffen wordt, steekt de reddingboot door richting de Hoofdplaatse pier (Tentenolle). Hier wordt de landzijde en de zuidzijde van de zandbanken afgezocht. Inmiddels is ook politievaartuig P41 gearriveerd. Zij nemen ook deel aan de zoekactie.

Na ruim een half uur krijgen we van de melder te horen dat één hond via het schor terug bij zijn baasjes is gekomen. De andere is nog steeds vermist, maar het vermoeden is dat deze ook nabij het schor is.

Kort daarna vinden we met de reddingboot de tweede hond. We proberen de hond via het schor terug de kant op te jagen met geluidsignalen, maar daar is de hond niet van onder de indruk.

Besloten wordt om twee opstappers op de kant te zetten om de hond te vangen of terug naar de kant te begeleiden.

Terwijl de opstappers zich door het zachte slik werken richting de hond, kiest deze het hazenpad richting de pier. Hier kan de hond gevangen worden en ook herenigd worden met zijn baasjes.

De hond eigenaren zijn zeer blij met de inzet en geboden hulp door de KNRM en beloven dan ook donateur te worden. Na het opnemen van de gegevens neemt de reddingboot de opstappers weer aan boord en gaat retour naar Breskens. Hier moet zowel de bemanning als boot nog flink geschrobd worden om alles weer schoon te krijgen van dit ‘blubberavontuur’.

Tijdstip alarm: 15:33 uur
Wind: Oost 3 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.