Redder Zeemanshoop naar Noorwegen

1 oktober 2016

Van zaterdag 24 september tot zaterdag 1 oktober organiseerde de International Maritime Rescue Federation (IMRF) een uitwisselingsprogramma voor vrijwillige reddingbootbemanningen van verschillende Europese reddingmaatschappijen. Het hoofddoel van deze uitwisseling was het delen van kennis en het leren van elkaars organisatie om het levensreddende werk te optimaliseren.

Namens de KNRM is Rino van Voren afgereisd naar Noorwegen. Daar heeft hij samen met redders van Denemarken, Duitsland, Frankrijk, IJsland, Zweden, Estland en Finland getraind en geoefend met het materiaal van de Noorse reddingmaatschappij.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Deze zogenaamde IMRF exchange wordt mogelijk gemaakt door de support van partnerschappen van de Europese Unie. De kosten worden betaald worden door het Erasmus+ fonds vanuit het Lifelong Learning Program van de Europese Unie. In totaal doen twaalf landen mee.

De organisatoren van de deelnemende landen hebben een leerzaam programma verzorgd, dat aansluit bij de omstandigheden van het land. Ook in Noorwegen was dit het geval. Denk daarbij aan de rotskusten, de vele eilandjes voor de kust, en de verschillende manieren van redden. De buitenlandse vrijwilligers draaiden mee Search and Rescue (SAR) oefeningen om op die manier ervaring en kennis uit te wisselen en nieuwe technieken en vaardigheden te leren.

Rino is trouwens niet de eerste Bressiaanse redder die op deze Europese uitwisseling is gegaan. Bram Verhage (2013) en Peter Kesteloo (2014) gingen hem reeds voor. Beiden gingen naar Engeland.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij