Skip to main content

Solozeiler noodgedwongen naar Breskens

Datum: woensdag 28 september 2016 | Sectie: Breskens

Woensdagochtend heeft reddingboot Zeemanshoop een zeiljacht assistentie verleend om de haven van Breskens binnen te lopen.

Een solozeiler is met zijn 12 meter lange zeiljacht onderweg naar Portugal. Tijdens de etappe naar Oostende wil hij de motor bijzetten, maar deze weigert dienst. Hij besluit daarom om koers te verleggen en de Westerschelde op te varen. Tevens roept hij de Nederlandse Kustwacht aan om assistentie te vragen bij het oplopen van een haven.

Er wordt hem geadviseerd om koers te zetten naar Breskens en bij het ankergebied Wielingen-Noord opnieuw aan te roepen, zodat men de reddingboot kan alarmeren.

Rond 10.21 uur wordt de Breskense reddingbootbemanning gealarmeerd om assistentie te gaan verlenen met reddingboot Zeemanshoop.

Wanneer de reddingboot arriveert bij het zeiljacht wordt een opstapper overgezet om de solozeiler te assisteren. Na passage van het vaarwater wordt er een sleepverbinding gemaakt. Het jacht wordt op sleeptouw genomen naar Breskens waar deze dankbare donateur veilig afgemeerd wordt bij een jachtwerf.

Tijdstip alarm: 10:21 uur
Wind: Zuid-West 5 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.