Wederom inzet voor vastgelopen zeiljacht

Wederom inzet voor vastgelopen zeiljacht

22 mei 2020
Andijk

Vrijdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht in problemen. Ter hoogte van vogeleiland de Kreupel was het zeiljacht aan de grond gelopen. Met beide reddingboten is het zeiljacht weer losgetrokken.

Vrijdagmiddag, rond lunchtijd, gaan de alarmpagers van de KNRM bemanningsleden uit Andijk en Medemblik. Net als de vorige inzet, betreft het nu ook een vastgelopen zeiljacht., alleen nu op een andere positie. Dit zeiljacht heeft de zuidzijde van vogeleiland de Kreupel, midden op het IJsselmeer, met onvoldoende ruimte gepasseerd waardoor het vast kwam te liggen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bij aankomst van reddingboot 't Span uit Andijk wordt er een sleepverbinding gemaakt en geprobeerd om het zeiljacht los te trekken. Als dit niet blijkt te lukken, maakt reddingboot Bernardine uit Medemblik vast aan een val uit de mast om het zeiljacht schuin te trekken. Nu lukt het wel om het zeiljacht naar dieper water te trekken.

Na een visuele controle aan boord blijkt verder alles in orde en kan het zeiljacht zelf haar weg vervolgen. De gegevens worden opgenomen, waarna de reddingboten terug naar het reddingstation kunnen.

Tijdstip: 12:35 uur
Wind: Zuidwest 5 bft
Actie: 5 - 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij