Verloren schroefas stelt bemanning van zeiljacht op de proef

Verloren schroefas stelt bemanning van zeiljacht op de proef

18 november 2023

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Station Andijk, Medemblik en Enkhuizen uitgevaren voor een zeiljacht dat water maakte.

De buurstations waren al de hele ochtend op het water vanwege een grote gezamenlijke oefening. 
Vlak voor de start van de evaluatie van deze oefening op het reddingstation in Enkhuizen werd de KNRM opgeroepen door Den Helder Rescue om met spoed koers te zetten richting het zeiljacht in problemen. Ook het kustwacht vliegtuig is opgeroepen om vanuit de lucht te ondersteunen.
Reddingboten 't Span, Bernardine, Watersport en Corry Dijkstra van Elk kwamen na ongeveer 10 minuten varen ter plaatse. Reddingboot 't Span heeft opstappers over gezet om de situatie te inventariseren. Gelukkig was het de opvarenden zelf al gelukt om het lek te dichten. De volledige schroefas was verloren en door het gebruik van een plug werd erger voorkomen. Een zeer goede actie van de bemanning zelf.
Reddingboot Bernardine heeft samen met reddingboot 't Span het zeiljacht afgemeerd in de haven van Medemblik waarna alle reddingboten weer retour station konden. Een snelle inzet van de reddingboten was nodig maar door het juiste zeemandschap van de drie bemanningsleden van het zeiljacht is onze inzet gelukkig beperkt gebleven.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij