Skip to main content

Eerste Rederkringmiddag van KNRM Andijk is groot succes en verwelkomt nieuwe Reder

Datum: zondag 17 september 2023 | Sectie: Andijk

De eerste Rederkringmiddag bij KNRM Andijk was een succes!

Vanmiddag ontvingen wij een mooi gezelschap ondernemers die ons Reddingstation een warm hart toe dragen. De KNRM 'drijft' op giften en donaties. Door aan te sluiten bij onze Rederkring Andijk kunnen bedrijven zich voor een periode van vijf jaar financieel verbinden aan ons station zodat wij met dat geld kunnen investeren in ons station. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan de aanschaf van inrichting van het bemanningsverblijf, benodigde oefenmaterialen of de opleiding van onze bemanning.

Omdat dit de eerste Rederkringmiddag bij station Andijk was, startte wij met een voorstelronde gevolgd door een presentatie die gegeven werd door onze stationschipper, Menno Betzema. 

Na de koffie en de presentatie was het tijd voor onze reders om zelf te ervaren hoe het is om als redder het IJsselmeer op te gaan met Reddingboot 't Span. In de haven waren de gezichten nog gespannen in afwachting wat er ging komen, maar snel daarna verdween te ernstige blik en maakte deze plaats voor een brede glimlach.

In de luwte van het eiland De Kreupel kon worden ervaren hoe het is om via het drenkelingennet uit het water gered te worden. Nadat iedereen weer aan boord was werd koers gezet naar Andijk. 

Aangekomen in de haven was er ook een speciaal moment voor onze nieuwste reder. T Koert Consultancy heeft zich afgelopen zomer speciaal verbonden aan ons station. En heeft er op deze wijze voor gezorgd dat onze aankomend opstapper Tom een overlevingspak heeft gekregen. (Zie foto; Reder Tim Koert ontmoet Redder Tom Berkhout).

Na een gezellige afsluiting keerde iedereen weer huiswaarts. Volgend jaar is er weer een Rederkringmiddag. Wilt u meer weten over de Rederkring van KNRM station Andijk? Stuur ons even een berichtje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wij nemen dan contact met u op.

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.