Motorproblemen en charter maakt water op zaterdagmiddag

13 april 2019
Andijk

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een tweemaster met motorproblemen en daarna heeft reddingboot ´t Span assistentie verleend aan KNRM Enkhuizen bij een charterschip wat water maakt.

Voor de haven van Andijk lag een tweemaster met motorproblemen. De schipper was voor anker gegaan en had alarm geslagen bij het kustwacht centrum in Den Helder. Daarop werden de reddingboten van KNRM Andijk-Medemblik gealarmeerd.

Reddingboot ´t Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik voeren snel na alarm uit en gingen op zoek naar het onfortuinlijke jacht. Reddingboot ´t Span trof deze aan voor de haven van Andijk en zette een opstapper over. Omdat het probleem ter plaatse niet opgelost kon worden, is een sleepverbinding gemaakt en is het jacht naar de haven van Andijk gesleept.

Terwijl deze actie wordt afgerond komt er bij Enkhuizen een melding binnen van een charterschip welke flink water maakt. Het kustwacht centrum in Den Helder verzoekt reddingboot ´t Span om ook ter plaatse te gaan om eventueel te kunnen assisteren bij het evacueren van opvarenden. Er waren meerdere mensen met een beperking en enkele in een rolstoel aan boord.

Gelukkig hoefde er niet geevacueerd te worden en kon reddingboot 't Span standby blijven. In het reddingrapport van KNRM Enkhuizen leest u er meer over.

Tijdstip: 11:27 uur
Wind: Noordoost 3-4 bft
Actie: 5 en 6-2019