Motorproblemen en charter maakt water op zaterdagmiddag

13 april 2019
Andijk

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een tweemaster met motorproblemen en daarna heeft reddingboot ´t Span assistentie verleend aan KNRM Enkhuizen bij een charterschip wat water maakt.

Voor de haven van Andijk lag een tweemaster met motorproblemen. De schipper was voor anker gegaan en had alarm geslagen bij het kustwacht centrum in Den Helder. Daarop werden de reddingboten van KNRM Andijk-Medemblik gealarmeerd.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Reddingboot ´t Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik voeren snel na alarm uit en gingen op zoek naar het onfortuinlijke jacht. Reddingboot ´t Span trof deze aan voor de haven van Andijk en zette een opstapper over. Omdat het probleem ter plaatse niet opgelost kon worden, is een sleepverbinding gemaakt en is het jacht naar de haven van Andijk gesleept.

Terwijl deze actie wordt afgerond komt er bij Enkhuizen een melding binnen van een charterschip welke flink water maakt. Het kustwacht centrum in Den Helder verzoekt reddingboot ´t Span om ook ter plaatse te gaan om eventueel te kunnen assisteren bij het evacueren van opvarenden. Er waren meerdere mensen met een beperking en enkele in een rolstoel aan boord.

Gelukkig hoefde er niet geevacueerd te worden en kon reddingboot 't Span standby blijven. In het reddingrapport van KNRM Enkhuizen leest u er meer over.

Tijdstip: 11:27 uur
Wind: Noordoost 3-4 bft
Actie: 5 en 6-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij