Skip to main content

Motorproblemen en charter maakt water op zaterdagmiddag

Datum: zaterdag 13 april 2019 | Sectie: Andijk

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een tweemaster met motorproblemen en daarna heeft reddingboot ´t Span assistentie verleend aan KNRM Enkhuizen bij een charterschip wat water maakt.

Voor de haven van Andijk lag een tweemaster met motorproblemen. De schipper was voor anker gegaan en had alarm geslagen bij het kustwacht centrum in Den Helder. Daarop werden de reddingboten van KNRM Andijk-Medemblik gealarmeerd.

Reddingboot ´t Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik voeren snel na alarm uit en gingen op zoek naar het onfortuinlijke jacht. Reddingboot ´t Span trof deze aan voor de haven van Andijk en zette een opstapper over. Omdat het probleem ter plaatse niet opgelost kon worden, is een sleepverbinding gemaakt en is het jacht naar de haven van Andijk gesleept.

Terwijl deze actie wordt afgerond komt er bij Enkhuizen een melding binnen van een charterschip welke flink water maakt. Het kustwacht centrum in Den Helder verzoekt reddingboot ´t Span om ook ter plaatse te gaan om eventueel te kunnen assisteren bij het evacueren van opvarenden. Er waren meerdere mensen met een beperking en enkele in een rolstoel aan boord.

Gelukkig hoefde er niet geevacueerd te worden en kon reddingboot 't Span standby blijven. In het reddingrapport van KNRM Enkhuizen leest u er meer over.

Tijdstip: 11:27 uur
Wind: Noordoost 3-4 bft
Actie: 5 en 6-2019

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.