Skip to main content

KNRM ontvangt penning van Rotterdamse Cargadoors

Datum: vrijdag 01 december 2017 | Sectie: Nieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ontving vanavond de VRC-penning tijdens het prestigieuze jaardiner van de Vereniging Rotterdamse Cargadoors in Ridderkerk. De VRC-penning is een blijk van waardering voor prestaties, bijdragen en werkzaamheden die de haven van Rotterdam ten goede komen. Een voorname prijs binnen de maritieme sector. Eerdere winnaars zijn onder andere de KRVE, ECT en STC.

Bestuurslid van de VRC, Pieter Bloemendaal, was verheugd de erepenning te overhandigen aan Pleun de Koning, de reddingbootschipper van KNRM Hoek van Holland. Bloemendaal benadrukte de waarde van de KNRM voor het aanloopgebied van de Rotterdamse haven, maar met name ook de importantie van de Radio Medische Dienst van de KNRM. Namens de KNRM bracht Edward Zwitser de dankbetuiging over aan de aanwezigen: “Geweldig dat de rederijen en de havenbedrijven op deze manier hun waardering uiten voor de vrijwillige reddingbootbemanningen die 24 uur per dag en onder alle omstandigheden klaarstaan voor de zeeman in nood. Dat die waardering al sinds mensenheugenis ook gepaard gaat met de zogenaamde scheepsbijdragen aan de KNRM stemt ons dankbaar. Wij zijn blij en verguld met de goede band en danken de VRC voor deze blijk van erkenning.”

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
De 1.400 vrijwillige redders van de KNRM staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar onder alle weersomstandigheden paraat voor het redden en helpen van mensen op zee. Snel, professioneel en altijd op basis van ‘Graag gedaan!’. KNRM-vrijwilligers komen per jaar ruim 2.000 keer in actie voor het veilig aan land brengen van 3.600 mensen. Daarnaast kunnen zeevarenden op alle wereldzeeën een beroep doen op de Radio Medische Dienst (RMD) van de KNRM.

Vereniging van Rotterdamse Cargadoors
Jaarlijks lopen tienduizenden zeeschepen Rotterdam aan; zij slaan honderden miljoenen tonnen lading over. Elk schip en zijn lading wordt opgevangen en begeleid door een cargadoor. Hij behartigt de belangen van alle partijen: reders, verladers en expediteurs. De Vereniging van Rotterdamse Cargadoors bewaakt en behartigt de gemeenschappelijke belangen van cargadoors in de haven. Cargadoors zorgen voor de lading. Ook in verre landen, om het in Rotterdam te laten lossen en/of te laden. Zij doen hun werk net als de KNRM-vrijwilligers 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.