HOME

130 km afzien voor de redders van de KNRM

01-12-2017Nieuws

Zwoegen door het rulle zand!

Op zaterdag 9 december 2017 gaat voor de negende keer op rij de West Coast Challenge van start. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om fondsen te werven voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland.

De West Coast Challenge is een eendaags duursportevenement. Een team van twee man/vrouw krijgt de uitdaging gezamenlijk met één fiets de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder (of andersom) op eigen kracht af te leggen. Door afwisselend hard te lopen en te fietsen moet het team de passende mix van snelheid en duurvermogen vinden om deze enorme afstand af te leggen.

Fondsenwervend evenement
Naast de sportieve uitdaging staat de West Coast Challenge in het kader van de fondsenwerving voor de KNRM. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen en daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen via knrm.geef.nl. De ondersteuning tijdens de route, inclusief een overtocht met de reddingboot, wordt verzorgd door de KNRM.

Live volgen
Door de GPS-transponders is het ook voor de thuisblijvers leuk om de WCC te volgen en op gezette tijden op te duiken langs de route. De sporters zijn via een GPS-transponder op de fiets te volgen via de website www.westcoastchallenge.nl.

De start is om 04:30 uur ’s ochtends in Den Helder of Hoek van Holland.

Op donderdag 7 december, wordt de looprichting en daarmee dus de startplaatsen en de finishplaats door de organisatie bekend gemaakt op www.westcoastchallenge.nl. Dit is afhankelijk van de windrichting.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht