Skip to main content

130 km afzien voor de redders van de KNRM

Datum: vrijdag 01 december 2017 | Sectie: Nieuws

Zwoegen door het rulle zand!

Op zaterdag 9 december 2017 gaat voor de negende keer op rij de West Coast Challenge van start. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om fondsen te werven voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland.

De West Coast Challenge is een eendaags duursportevenement. Een team van twee man/vrouw krijgt de uitdaging gezamenlijk met één fiets de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder (of andersom) op eigen kracht af te leggen. Door afwisselend hard te lopen en te fietsen moet het team de passende mix van snelheid en duurvermogen vinden om deze enorme afstand af te leggen.

Fondsenwervend evenement
Naast de sportieve uitdaging staat de West Coast Challenge in het kader van de fondsenwerving voor de KNRM. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen en daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen via knrm.geef.nl. De ondersteuning tijdens de route, inclusief een overtocht met de reddingboot, wordt verzorgd door de KNRM.

Live volgen
Door de GPS-transponders is het ook voor de thuisblijvers leuk om de WCC te volgen en op gezette tijden op te duiken langs de route. De sporters zijn via een GPS-transponder op de fiets te volgen via de website www.westcoastchallenge.nl.

De start is om 04:30 uur ’s ochtends in Den Helder of Hoek van Holland.

Op donderdag 7 december, wordt de looprichting en daarmee dus de startplaatsen en de finishplaats door de organisatie bekend gemaakt op www.westcoastchallenge.nl. Dit is afhankelijk van de windrichting.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.