HOME

Logo KNRM

Reddingsbrigade

Reddingsbrigade Nederland laat Nederland veilig van het water genieten. Dit gebeurt door het opleiden van jong en oud in zwemmend en varend redden. Op zee en in recreatiegebieden voert de Reddingsbrigade jaarlijks gemiddeld 9.000 geregistreerde hulpverleningsacties uit, waarvan zo'n 300 reddingen uit een levensbedreigende situatie. Bij overstromingen kan de reddingsbrigade worden ingezet voor evacuatie en hulpverlening. Zij heeft daarvoor de beschikking over de Nationale Reddingsvloot, die bestaat uit ruim 90 vaartuigen en 1.000 opgeleide en geoefende specialisten. Ook tijdens grote evenementen, zoals Sail Amsterdam, nieuwjaarsduiken of Sinterklaasintochten wordt de Reddingsbrigade ingezet.

De Reddingsbrigade doet ook aan de sport Lifesaving, waarbij onderdelen van het echte reddingswerk in sportvorm worden beoefend, zowel in het zwembad als op het strand en in zee. Nederland behoort in deze sport tot de top zes van de wereld. In de zomer van 2016 organiseert de Reddingsbrigade het WK Lifesaving 2016 in Noordwijk en Eindhoven. Kijk voor meer informatie op www.lifesaving2016.com.
Reddingsbrigade Nederland is de landelijke vereniging van 166 aangesloten reddingsbrigades in Nederland. Reddingsbrigade Nederland heeft circa 23.000 leden, waarvan 5.000 actieve vrijwilligers in verschillende vormen van opleiding, hulpverlening en sport. Reddingsbrigade Nederland is voor het uitvoeren van de taken mede afhankelijk van giften en donaties van particulieren en bedrijven. Elke bijdrage hiervoor is van harte welkom. Meer informatie kunt u hier vinden.

Wil je weten waar je de reddingsbrigades kunt vinden bij jou in de buurt? Klik dan op de kaart

kaartje reddingsbrigade

Kijk voor meer informatie over Reddingsbrigade nederland op: www.reddingsbrigade.nl

DEEL DIT BERICHT
 
 
 

Lees meer:

Waterveiligheid actiepagina

Bestelformulier lespakket waterveilig

Extra lesmateriaal

Films

Inhoud lespakket

Inhoud lespakket waterveilig