WhatsAppImage20230122at16.10copy0 Nieuws - KNRM

Oefening met Search and Rescue-helikopter

1 februari 2023

Wist je dat onze vrijwillige redders wekelijks oefenen en trainen? Zo zijn ze goed voorbereid op de momenten dat elke seconde telt. En soms zijn het best bijzondere én spectaculaire trainingen, zoals die met de Search and Rescue-helikopter van de Kustwacht. Kijk mee hoe onze KNRM'ers tijdens een hoist-oefening vanaf een varende reddingboot een helikopter ingetakeld worden.

 

KNRM en duurzaamheid

KNRM en duurzaamheid

1 februari 2023
IJmuiden

Samenwerking Windpark Hollandse Kust Zuid (HKZ) en Vattenfall in duurzaamheidsproject KNRM 

Dankzij een financiële impuls van Windpark HKZ en Vattenfall kan de KNRM onderzoek doen naar de haalbaarheid van geëlektrificeerde, waterdichte trekkers om reddingboten vanaf het strand te kunnen lanceren. In 2022 is een concept-hermotoriseringsontwerp gemaakt, waarmee een bestaande dieseltrekker omgebouwd kan worden tot e-trekker. De KNRM heeft hiervoor een tweedehands landbouwtractor aangeschaft om deze proef in de praktijk uit te kunnen voeren, zodat ook de betrouwbaarheid van het systeem kan worden getest. In 2023 wordt bepaald met welke onderdelen de verbouwing gedaan wordt. Mocht dit concept een succes zijn dan kunnen in de toekomst alle 19 trekkers van een emissievrije aandrijving worden voorzien. 

Als maatschappelijke organisatie is de KNRM zich goed bewust van haar verantwoordelijkheid duurzaam met de aarde en haar bewoners om te gaan. Daarom is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van onze strategie naar 2024 en verder.  

Duurzaam opereren betekent onder andere dat wij nadrukkelijk keuzes maken om op termijn onze reddingboten en voertuigen CO2-neutraal te laten varen en rijden. Dat draagt bij aan de leefbaarheid van ons werkterrein en voorkomt beperkingen van onze inzet door toekomstige regelgeving op het gebied van uitstoot. Dat gaat van CO2-reductie naar fossielvrije brandstoffen zoals elektrificatie of waterstof.  

In de meerjarenstrategie legt de KNRM ook haar ambitie neer voor de veilige en vertrouwde werkomgeving die wij bieden aan vrijwilligers, werknemers en leveranciers. Daarbij moet de KNRM een goede afspiegeling zijn van de samenleving.   

Op het gebied van governance is de KNRM zich zeer bewust van haar positie als goed doel, dat bestaat dankzij de goodwill bij donateurs en schenkers. In de verslaglegging, wordt onze reserve duurzaam belegd naar de principes van de Verenigde Naties.   

Om te beschrijven hoe de KNRM sociaal verantwoord opereert, zijn de ambities vastgelegd in de ESG-strategie (Environment, Social, Governance). In 2023 wordt deze strategie vastgesteld met doelstellingen voor de toekomst. Ondertussen pakken wij de kansen aan die voorbij komen. Zo worden boothuizen voorzien van eigen energie uit zonnepanelen en windmolens, wordt getest met alternatieve brandstof en worden de eerste voertuigen geëlektrificeerd. Vaak met genereuze financiering van bedrijven die de KNRM een warm hart toedragen. 

OMSLAG_NB Nieuws - KNRM

KNRM brengt in 2022 meer dan 4.000 personen weer veilig aan wal

3 januari 2023
IJmuiden

Druk jaar met veel impactvolle reddingen

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kijkt terug op een druk en heftig jaar. In 2022 voeren de reddingboten 2.524 keer uit voor hulpvragen. Dat was 10% meer dan het jaar ervoor, maar 20% minder dan in 2020, het drukste reddingjaar ooit. Het was ook een heftig jaar door een aantal reddingacties met fatale afloop en veel impact op alle betrokkenen.

2301_XBN5941_web0 Nieuws - KNRM

Kiellegging nieuwe 7,5 meter reddingbootklasse KNRM

30 januari 2023

Kiellegging door schenkers van eerste reddingboot in serie van twaalf

In opdracht van de KNRM worden de komende jaren 12 nieuwe reddingboten gebouwd van een 7,5 meter klasse. De Chaterina D is de eerste boot van een nieuwe klasse, die in 2023 in de vaart komt. De reddingboot vervangt de Atlantic 75-klasse, die vooral op de Waddenzee en het IJsselmeer door de KNRM wordt ingezet. De naam van de boot is bepaald door de schenkers van de reddingboot, die ook de kiel legden bij de start van de bouw op 27 januari.

Voor deze reddingbootklasse van 7,5 meter wordt voor het eerst een aluminium romp gebruikt. Het ontwerp daarvoor werd gemaakt door PALFINGER uit Harderwijk. De constructie omvat bovendien de seats voor de bemanning en de console waarin alle navigatie- en communicatieapparatuur is verwerkt. Op de romp komt een opblaasbare rubber rand, waardoor de boot een echte ‘rigid inflatable boat’ wordt, zoals vrijwel alle KNRM-reddingboten zijn. De voortstuwing gebeurt met twee buitenboordmotoren van 115 pk elk.

Traditiegetrouw werd bij de kiellegging een muntje in de kiel gelast bij de scheepsbouwer ‘Bouw en Techniek’ in Dronrijp, die de romp voor PALFINGER bouwt. Deze traditie wenst de bouwers en de bemanning van het vaartuig een behouden vaart toe. De afbouw vindt plaats bij Palfinger Marine in Harderwijk. De eerste Chaterina D-reddingboot kan gebouwd worden dankzij een schenking aan de KNRM door Chaterina Hollenga en Dick Veen. Bij de KNRM is het gebruikelijk dat de naamgeving van de reddingboot aan de schenking is verbonden. Schenkers bij leven worden altijd nauw betrokken bij de bouw van hun reddingboot. Vandaar dat de schenkers ook de kiellegging verrichtten. Voor de volgende 11 reddingboten van deze klasse hebben al zeven schenkers toegezegd de bouw te bekostigen. Ook zij geven de reddingboot een naam naar hun wens.

Vlootvernieuwing en duurzaamheid

Aan deze kiellegging is twee jaar van voorbereiding voorafgegaan. Er is gekozen voor bouwen in aluminium, dat beter recyclebaar is dan het polyester van de oude generatie boten. De motoren zijn viertaktmotoren die stiller zijn, vele malen zuiniger en minder CO2-uitstoot geven. Ook de ergonomie is aangepast op de lichaamsbouw van de huidige bemanningsleden, die vergeleken met 40 jaar geleden een stuk langer is.

Het grote vlootvernieuwingsplan waar deze reddingboot deel van uitmaakt heeft jaren van overleg en onderzoek gekost. Behalve de 12 reddingboten van de Chaterina D-klasse, moeten de komende 15 jaar nog zo’n 60 reddingboten worden gebouwd ter vervanging van de huidige vloot.

KNRMreddingbootschipperCoenBotfotoRobBonte Nieuws - KNRM

Reddingbootschipper Coen Bot overleden

31 december 2022

Einde aan vier generaties reddersfamilie in Den Helder

Op 29 december overleed Coen Bot, oud-reddingbootschipper van het KNRM-reddingstation Den Helder, op 74-jarige leeftijd. Coen Bot was sinds 1965 als vrijwilliger verbonden aan de KNRM en sinds 1975 in vaste dienst. Eerst als motordrijver en later als stuurman en schipper op de reddingboten Suzanna, Dorus Rijkers en Joke Dijkstra. Hij was betrokken bij 841 reddingsacties waarbij 1501 mensen weer veilig aan wal werden gebracht.

Coen kreeg het vak van redder op zee met de paplepel ingegoten. Zijn overgrootvader was roeiredder en schipper op de roeireddingboot in de tijd van de vermaarde redder Dorus Rijkers. Zijn grootvader Coen verrichtte onwaarschijnlijk gevaarvolle reddingen in de Tweede Wereldoorlog, tussen zeemijnen en zandbanken. En bij zijn vader Piet Bot aan boord leerde Coen de kneepjes van het varen. Zijn vader noemde het reddingwerk “het mooiste vak ter wereld”. Al op 11-jarige leeftijd nam vader Piet Bot zijn zoon Coen op een mooie zomerse dag mee op de reddingboot voor het zoeken naar een afgedreven badgast op een luchtbed.

Er zouden vanaf 1965 nog 840 acties volgen. Daaronder ook de bijzondere redding van 25 opvarenden van de gestrande en half gezonken vrachtvaarder Margariti onder extreem slechte weersomstandigheden. Voor die redding in zware storm ontving zijn vader Piet de zeldzame gouden reddingmedaille en kreeg de reddingbootbemanning, waaronder Coen, een zilveren medaille als eerbetoon. Later werd Coen als schipper onderscheiden voor nog eens twee bijzondere reddingen.

Bij zijn pensionering in 2008 als reddingbootschipper kon en wilde hij geen afscheid nemen van de KNRM en meldde Coen zich direct aan als vrijwillig helper aan de wal. Zo was hij wekelijks in het boothuis aan de Marinejachthaven te vinden voor hand- en spandiensten. En als het zo uitkwam ging hij nog graag mee met de reddingboot als zijn opvolger een bemanningslid tekort kwam. Zijn laatste reddingtocht maakte hij in 2019. Daarna liet zijn conditie het niet meer toe. Maar tot voor kort was hij nauw betrokken bij alles wat er op het reddingstation gebeurde. Zijn belangstelling voor de reddinghistorie uitte zich in zijn betrokkenheid bij het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, waarvoor hij de openingshandeling verrichtte in 1981 en er jarenlang als vrijwilliger actief was.

Coen Bot maakte de overgang van de oude, traditionele reddingboten naar de nieuwe, snelle rigid inflatable reddingboten mee. Waar de oude garde de modernisering nog wel eens met argusogen bekeek, omarmde Coen de mogelijkheden van de grote snelheid. Hij maakte zich het varen met de veel lichtere, aluminium reddingboten snel eigen. Bovendien gaf hij alle ruimte aan zijn – jongere – bemanning, om ook te ervaren hoe je met snelheid moet omgaan als de weersomstandigheden het varen tot stuurmanskunst maken. Met hem aan boord voelde iedereen zich veilig. Coen ontpopte zich als een kalm en geduldig leermeester voor de volgende generatie redders. Zo kon hij met gerust hart het roer in 2008 overdragen aan zijn opvolger.

Zijn overlijden laat na meer dan 50 jaar een lege plek achter in de kring van redders in Den Helder en in het bijzonder in zijn familie, die met veel belangstelling het reddingwerk volgde.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij