Skip to main content

KNRM ontvangt mooie donatie van Watersportvereniging Zandvoort

Datum: woensdag 16 november 2022 | Sectie: Zandvoort

‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’ is een bekend spreekwoord en dat is ook van toepassing voor de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM). Zaterdag namen zij een ruimhartige donatie van € 1.500 in ontvangst van de Watersportvereniging Zandvoort (WVZ).

Het huidige bestuur van de watersportvereniging vindt het niet meer dan normaal, omdat ze tenslotte ook gebruik maken van de zee en in geval van nood hulp kunnen krijgen van dezelfde KNRM.

Paul Olieslager, pr-functionaris en fondsenwerver van KNRM Zandvoort, is dankbaar voor de gulle gift van de buren. “Niet zo lang geleden zijn we gaan kennismaken met het nieuwe bestuur van WVZ. Dat de vereniging ons vervolgens zo’n grote donatie doet, was voor ons een verrassing maar we zijn er absoluut heel blij mee”, zegt hij.

KNRM station Zandvoort is bezig met het opzetten van een Rederskring. “Zie het als een netwerkgroep van bedrijven en instellingen die de KNRM structureel steunen met een jaarlijkse donatie. In ruil daarvoor nodigen wij de leden van de Rederskring een keer per jaar uit voor een gezellig samenzijn en een tochtje met de reddingboot.”

WVZ kreeg het voorstel om lid te worden van de Rederskring en ontving alvast een gevelbordje met de tekst ‘Redder aan de Wal’. “Het huidig bestuur wil de samenwerking met de KNRM door middel van donaties graag voortzetten”, zegt voorzitter Elja Boxman van de vereniging.

Als dank voor de gulle gift, kreeg het bestuur een tochtje met de ‘redboot’ Annie Poulisse, die vrijwel elke zaterdagmorgen het water op gaat voor oefening. Onder prachtige weersomstandigheden en een spiegelgladde zee begaf het gezelschap zich richting strand om, na een korte instructie van de schipper, het water op te gaan.

Hilarisch was het moment toen aan het eind van de vaartocht vanaf de Annie Poulisse de melding werd gemaakt dat er twee zwemmers richting het strand kwamen. In de persoon van KNRM’er Ab Zwemmer stond deze namelijk al op het strand, maar collega Pieter Versteege vond het wijs om dit maar niet terug te communiceren vanaf het strand. Overigens waren het twee opstappers die uit de boot waren gesprongen, omdat ze wilden testen of hun overlevingspak nog wel waterdicht is.

Jaap Koper

Zandvoort

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.