Skip to main content

Zoekactie naar overboord gevallen matroos

Datum: zondag 27 augustus 2017 | Sectie: Urk

Zondagmorgen werden de vrijwilligers van het Urker en Lemster KNRM stations gealarmeerd voor een man over boord. Door het kustwachtcentrum werd ook direct een reddinghelikopter.
De 56 jarige Poolse man viel tijdens werkzaamheden aan boord van het binnenvaartschip Viking uit Ridderkerk in het water en verdween vrijwel direct onder water. Het schip voer op dat moment vanuit Lemmer in richting van de Rotterdammerhoek.

De redddingboten doorzochten tevergeefs het gebied. Gedurende de inzet werd het gebied voor de overige scheepvaart gestremd door boten van Rijkswaterstaat en de waterpolitie.

Nadat het gebied voor enkele uren structureel was afgezocht door de reddingboten van KNRM stations Urk, Lemmer en de Tornado van Post Workboats werd de zoekactie beëindigd. Omdat de vermoedelijke positie van het slachtoffer redelijk duidelijk was is in overleg met de waterpolitie besloten om de SOAD uit Urk in te zetten voor onderwaterzoeking. Met behulp van de Tornado en de twee RIBS van KNRM stations Urk en Lemmer werd de bodem van de vaargeul afgezocht. Tevens werd een sonar ingezet.

Rond 15.00 uur werd het ontzielde lichaam van de matroos aangetroffen en geborgen.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.