Skip to main content

Man OverBoord oefening (MOB)

Datum: zaterdag 16 september 2017 | Sectie: Urk

Zaterdag 16 september 2017 heeft de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers in samenwerking met de afdeling KNRM-Urk een Man Overboord (MOB) oefening gehouden.

Man Overboord! Je hoopt het nooit mee te maken. Maar als het een keertje mis gaat kun je maar beter voorbereid zijn. Dat vergroot de kans dat de man of vrouw die te water is geraakt weer terug aan boord komt. Daarom organiseren de kustzeilers ieder jaar Man Overboord trainingen. Ook het aanleggen van een sleeptros en slepen was onderdeel van de training. De kustzeilers doen dat in nauwe samenwerking met de KNRM. 16 september was het de beurt voor station KNRM- Urk.

De KNRM’ ers fungeren, gehuld in overlevingspak, als drenkeling. De deelnemers van de Vereeniging van Kustzeilers, met hun eigen jacht, hebben de taak de drenkeling weer aan boord te krijgen. En dat het slim is dat te oefenen bleek uit de evaluatie en reacties.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.