Platbodem in problemen op IJsselmeer

24 maart 2017

Vrijdagmiddag werd de bemanning van het Urker KNRM station opgepiept voor een platbodem met motorproblemen op het IJsselmeer.

De combinatie van een matig tot vrij krachtige noordoosten wind en de ongunstige plaats van een druk bevaren gebied gaven aanleiding om snel in actie te komen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Onderweg bleek dat het politievaartuig P87 uit Enkhuizen stand-by lag en dat de motor ondertussen weer functioneerde. Omdat de motor nog geen stabiele indruk gaf werd verzocht om toch assistentie te verlenen.

Eenmaal ter plaatse nam reddingboot Kapiteins Hazewinkel de 20 meter lange platbodem uit Lemmer op sleeptouw richting de jachthaven ‘Flevo Marina’ bij Lelystad en vervolgde de P87 haar weg.

In de haven werd nog geassisteerd met aanleggen, waarna de vrijwilligers weer koers zette naar de haven van Urk.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij