Assistentie voor jacht met gebroken mast

1 maart 2015

De reddingboten van de het Urker KNRM station zijn zondagmiddag rond half twee uitgevaren, nadat een automobilist vanaf de Ketelbrug meldde dat hij een zeiljacht met een gebroken mast had gezien.

Dergelijke meldingen zijn vaak loos alarm, omdat vooral in deze tijd van het jaar zeilboten vaak met gestreken mast varen naar de zomerligplaats. Bij de Ketelbrug aangekomen was er in de omtrek geen schip te zien. Verderop, ter hoogte van Ketelhaven werd echter toch een jacht met gebroken mast aangetroffen. De schipper had de situatie onder controle, maar stelde wat hulp wel op prijs. Hierop stapten drie KNRM’ers over. Ze hielpen de man, die alleen aan boord was, met het naar binnen halen van de mast en de hieraan verbonden stagen en touwen. Daarna kon het jacht op eigen kracht de weg vervolgen en konden de vrijwilligers weer terug naar de ligplaats.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij