Skip to main content

Assistentie voor jacht met gebroken mast

Datum: zondag 01 maart 2015 | Sectie: Urk

De reddingboten van de het Urker KNRM station zijn zondagmiddag rond half twee uitgevaren, nadat een automobilist vanaf de Ketelbrug meldde dat hij een zeiljacht met een gebroken mast had gezien.

Dergelijke meldingen zijn vaak loos alarm, omdat vooral in deze tijd van het jaar zeilboten vaak met gestreken mast varen naar de zomerligplaats. Bij de Ketelbrug aangekomen was er in de omtrek geen schip te zien. Verderop, ter hoogte van Ketelhaven werd echter toch een jacht met gebroken mast aangetroffen. De schipper had de situatie onder controle, maar stelde wat hulp wel op prijs. Hierop stapten drie KNRM’ers over. Ze hielpen de man, die alleen aan boord was, met het naar binnen halen van de mast en de hieraan verbonden stagen en touwen. Daarna kon het jacht op eigen kracht de weg vervolgen en konden de vrijwilligers weer terug naar de ligplaats.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.