Skip to main content

Uitreiking bronzen medaille voor bijzondere verdienste

Datum: dinsdag 27 augustus 2019 | Sectie: Urk

Dinsdagavond, 27 augustus 2019, hebben de twee vrienden Jan en Jan (Jan Hartman en Jan ter Beek uit Urk) een bronzen medaille ontvangen uit handen van de burgemeester, tevens voorzitter van Plaatselijke Commissie KNRM Urk. De twee vrienden kregen deze medaille i.v.m. hun bijzondere verdienste. 20 april 2019 schoten zij een zwemmer te hulp die tijdens lage watertemperatuur in moeilijkheden was gekomen. Zonder de hulp van deze vrienden had het heel anders kunnen aflopen. Deze helden actie wilde de gemeente Urk en KNRM niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De twee vrienden ontvingen de bronzen medaille en getuigschrift van de Koninklijke Maatschappij tot redding van drenkelingen.

Op de foto Jan en Jan die onder toeziend oog van familie, SOAD Urk, ambulancemedewerkers de medaille kregen van burgemeester P. van Maaren

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.