KNRM Urk wil dat Urkers zwemvest dragen

8 augustus 2019

Urkers moeten vaker een zwemvest gaan dragen als ze het water opgaan. Dat vinden de leden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) op Urk. Vooral het feit dat veel jonge kinderen en pubers geen zwemvest dragen op het water, baart de vrijwilligers van de KNRM zorgen.

"We zien steeds vaker dat mensen geen zwemvest dragen en dat kan wel het verschil maken. Het is gewoon onverantwoord", legt Jan van Veen van de KNRM uit. "Ik denk dat de Urkers het niet stoer vinden om een vest te dragen. We zijn toch een beetje een ruig visservolk en er wordt gedacht 'dat hebben wij niet nodig'."

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ouders moeten het goede voorbeeld geven
Toch wil de KNRM het dragen van een zwemvest onder de aandacht brengen, omdat er steeds meer ongelukken gebeuren. "Afgelopen mei hebben we drie plaatsgenoten gered en het was toen echt koud. Als het water koud is dan maak je geen schijn van kans. Het kan dan met 10 minuten tot een kwartier gebeurd zijn met je."

Van Veen vindt dat ouders hun verantwoordelijkheid moeten nemen en hun kind een zwemvest moeten geven. Ook moeten ze zelf het goede voorbeeld geven en een reddingsvest aantrekken als ze het water opgaan.

BRON: Omroep Flevoland

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/172801/knrm-wil-dat-urkers-zwemvest-dragen

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij