Skip to main content

KNRM Urk wil dat Urkers zwemvest dragen

Datum: donderdag 08 augustus 2019 | Sectie: Urk

Urkers moeten vaker een zwemvest gaan dragen als ze het water opgaan. Dat vinden de leden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) op Urk. Vooral het feit dat veel jonge kinderen en pubers geen zwemvest dragen op het water, baart de vrijwilligers van de KNRM zorgen.

"We zien steeds vaker dat mensen geen zwemvest dragen en dat kan wel het verschil maken. Het is gewoon onverantwoord", legt Jan van Veen van de KNRM uit. "Ik denk dat de Urkers het niet stoer vinden om een vest te dragen. We zijn toch een beetje een ruig visservolk en er wordt gedacht 'dat hebben wij niet nodig'."

Ouders moeten het goede voorbeeld geven
Toch wil de KNRM het dragen van een zwemvest onder de aandacht brengen, omdat er steeds meer ongelukken gebeuren. "Afgelopen mei hebben we drie plaatsgenoten gered en het was toen echt koud. Als het water koud is dan maak je geen schijn van kans. Het kan dan met 10 minuten tot een kwartier gebeurd zijn met je."

Van Veen vindt dat ouders hun verantwoordelijkheid moeten nemen en hun kind een zwemvest moeten geven. Ook moeten ze zelf het goede voorbeeld geven en een reddingsvest aantrekken als ze het water opgaan.

BRON: Omroep Flevoland

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/172801/knrm-wil-dat-urkers-zwemvest-dragen

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.