Skip to main content

Er is er één jarig, dat kun je wel zien dat is...

Datum: maandag 16 oktober 2017 | Sectie: Urk

Reddingboot Kapiteins Hazewinkel 20 jaar geworden!

Tijdens reddingbootdagen krijgen wij wel eens te horen “heus is deze reddingboot al bijna 20 jaar”. 11 oktober 2017 was het zover; Reddingboot Kapiteins Hazewinkel is 20 jaar geworden.

Al 20 jaar wordt de reddingboot gebruikt voor het redden van mens en dier. Met zijn 14,40 mtr en 2 x 680PK is het een reddingboot waarmee indien nodig vele personen (90 geredden) gelijk gered en snel (max. 35 knopen) vervoerd kunnen worden. Vele reddingen en zoekacties heeft de Hazewinkel op zijn naam staan. De bouw van de Kapiteins Hazewinkel is destijds mogelijk gemaakt dankzij een schenking van de familie Hazewinkel uit Groningen.

De Kapiteins Hazewinkel werd in eerste instantie gestationeerd in Hoek van Holland. Maar sinds 2008 is de reddingboot gestationeerd bij het KNRM station Urk.

Uiteraard mochten de vlaggetjes niet ontbreken en werd het moment vastgelegd voor het archief.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.