Er is er één jarig, dat kun je wel zien dat is...

16 oktober 2017
urk

Reddingboot Kapiteins Hazewinkel 20 jaar geworden!

Tijdens reddingbootdagen krijgen wij wel eens te horen “heus is deze reddingboot al bijna 20 jaar”. 11 oktober 2017 was het zover; Reddingboot Kapiteins Hazewinkel is 20 jaar geworden.

Al 20 jaar wordt de reddingboot gebruikt voor het redden van mens en dier. Met zijn 14,40 mtr en 2 x 680PK is het een reddingboot waarmee indien nodig vele personen (90 geredden) gelijk gered en snel (max. 35 knopen) vervoerd kunnen worden. Vele reddingen en zoekacties heeft de Hazewinkel op zijn naam staan. De bouw van de Kapiteins Hazewinkel is destijds mogelijk gemaakt dankzij een schenking van de familie Hazewinkel uit Groningen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Kapiteins Hazewinkel werd in eerste instantie gestationeerd in Hoek van Holland. Maar sinds 2008 is de reddingboot gestationeerd bij het KNRM station Urk.

Uiteraard mochten de vlaggetjes niet ontbreken en werd het moment vastgelegd voor het archief.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij